• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeremić: Srbija će dobiti vladu koja "gradi most ka Evropi"

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izrazio je uverenje da će Srbija usvojiti politički kurs koji će je uvesti u puno članstvo u EU.

 Jeremić: Srbija će dobiti vladu koja "gradi most ka Evropi" Izvor: MONDO

"Imamo obavezu da gradimo most ka Evropi na temeljima nacionalnog ponosa i integriteta", rekao je Jeremić obraćajući se učesnicima ministarskog sastanka Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi u Pomorju, u Bugarskoj.

Šef srpske diplomatije je izrazio očekivanje da će pobeda proevropskih snaga na izborima dovesti do formiranja vlade koja će biti istinski posvećena primeni volje velike većine građana Srbije.

On je podetio da su sve zemlje regiona osetile pozitivne, opipljive efekte Evropskog projekta.

"Srbija nije izuzetak. Praktične dobrobiti procesa pridruživanja su pred nama. Zbog toga nam je istorijsko potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i moje zemlje, 29.aprila, omogućilo da kažemo da su obrisi budućnosti Srbije u Evropi konačno čvrsto zacrtani", ocenio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, odlučujuća pobeda proevrospkih snaga na parlamentarnim izborima 11. maja jasno potvrđuje opredeljenje Srbije za Evropu i opredeljenje građana da žive u demokratskoj, pouzdanoj i prosperitetnoj Srbiji.

"To je Srbija u kojoj bi se politika vodila transparentno i na fer način, u kojoj bi ekonomska politika bila u duhu zajedničkog tržišta, a socijalni programi primenjivani u okvirima dugogodišnje tradicije evropske socijademokratije".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE