• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li BiH dobija oružje? Na samitu NATO-a odobren paket pomoći za "izgradnju odbrambenih kapaciteta"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na ministarskom sastanku zemalja članica NATO-a o Inicijativi za izgradnju odbrambenih i bezbjednosnih kapaciteta, koji je održan 14. i 15. februara u Sjedištu NATO u Briselu, zvanično je odobren Paket pomoći odbrambeno-bezbjednosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

 NATO samit Izvor: NATO

Paket obuhvata devet projekata pomoći za odbrambeni sistem i tri projekta pomoći za bezbjednosni sistem BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

"Ranije, na prošlom NATO Samitu koji je održan u Madridu 20. juna 2022. godine, donosena je Odluka o prilagođenom paketu pomoći BiH. S tim u vezi, u narednom periodu će se pristupiti izradi implementacionog plana, što će odrediti i dinamiku isporuke opreme predviđene projektima pomoći za opremanje Oružanih snaga BiH i Ministarstva bezbjednosti BiH", stoji u saopštenju.

Navode da se radi o projektima koji vrijede desetine miliona evra, a čija će realizacija značiti praktičnu podršku odbrambeno-bezbjednosnom sistemu BIH i "u svakom slučaju značajno doprinijeti jačanju odbrambeno-bezbjednosnih kapaciteta".

Zaključeno je da su zemlje članice NATO-a i određene partnerske zemlje su iskazale veliki interes za učešće i realizaciju predviđenih projekata.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Eh

Jadan onaj kome NATO pomaže da se brani od ruskog uticaja. Tu samo možeš očekivati zakuvavanje i nove bratoubilačke ratove dok Amerika trlja ruke, bogati se i traži nova žarišta

Yes

Daju nam topove, a za protivgradnu pitamo eufor, pa nevrijeme sve smlati

MONDO REPORTAŽE