• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: Postignut dogovor, čekaju se socijalisti

Nikolić, Koštunica i Dačić, postigli dogovor o formiranju vlade kojim su definisani karakter vlade, ciljevi i resori koje bi stranke preuzele.

 DSS: Postignut dogovor, čekaju se socijalisti Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da će narodnjaci, radikali i koalicija okupljena oko socijalista posle konstituisanja Skupštine Srbije i potpisivanja koalicionog sporazuma obavestiti presednika Republike da imaju potrebnu većinu za formiranje vlade.

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, Mladenović je naveo da su lideri te tri liste - Tomislav Nikolić, Vojislav Koštunica i Ivica Dačić, postigli dogovor o formiranju vlade kojim su definisani karakter vlade, ciljevi i resori koje bi stranke preuzele.

Socijalistička partija Srbije taj sporazum treba da usaglasi sa svojim koalicionim partnerima - Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom, posle čega bi mogao da bude potpisan koalicioni sporazum, dodao je portparol DŠ-a.

On je ukazao da predsednik Republike mandat za formiranje vlade može da poveri tek po konstituisanju skupštine i dodao da očekuje da će do tada biti potpisan koalicioni sporazum o formiranju nacionalne vlade.

Posle konstituisanja skupštine i potpisivanja koalicionog sporazuma, obavestićemo predsednika republike da mandat poveri našoj koalicji, kazao je Mladenović.

Dodao je da DSS od ranije ima sporazum sa Listom za Sandžak Sulejmana Ugljanina, po kome bi i toj listi pripalo jedno ministarsko mesto u vladi Srbije.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE