• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Niko nije prekinuo saradnju sa Amerikom

Autor Dragana Božić

Milorad Dodik, predsjednik RS, komentarisao je danas saradnju sa SAD, budući da je projekat zbrinjavanja 50 raseljenih porodica u novom stambenom prostoru u banjalučkom naselju Ada finansiran od strane donatora iz Evropske unije, a dobrim dijelom i Vlade SAD-a.

 Srn2023-3-28_124875_8.jpg Izvor: Srna/Darko Šavija

S obzirom da je Dodik prisustvovao ceremoniji dodijele ključeva, a uzimajući u vezi njegovi prethodnu izjavu gdje je najavio prekid saradnje vlasti Srpske sa ambasadama SAD i Velike Britanije u BiH, novinarima je pobliže pojasnio ono što je rekao.

"Vi mene nećete da slušate. Mi smo rekli da nećemo da sarađujemo sa ambasadorom i njegovim osobljem ovdje. Niko nije prekinuo saradnju sa Amerikom", kazao je Dodik, pišu Nezavisne novine.

Kako je kazao, od početka je bilo, da američki ambasador pravi smutnje u Bosni i Hercegovini, zajedno sa njegovim osoboljem kojeg čine najčešće domaći ljudi od kojih je 90 odsto zaposleno u Sarajevu.

"Sa njima neću da sarađujem, i naravno ni sa Eskobarom koji je došao da lomi stvari, a svi ostali redovni sastanci će se održavati", kazao je Dodik.

S tim u vezi ističe da poštuje Ameriku i američki narod, ali ne i američkog ambasadora, koji se "odmetnuo i pokušao da kreira neka svoje rješenja".

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE