• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić pretio Markićeviću?

"Narodnjaci" uvereni da imaju većinu, funkcioner NS-a tvrdi da mu je Tadić pretio na konsultacijama.

 Tadić pretio Markićeviću? Izvor: MONDO

U delegaciji "narodnjačke" koalicije, koja je u parlamentu osvojila 30 mandata, na konsultacijama su bili potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samrdžić, predsednik Izvršnog odbora te stranke Jovan Palalić i predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije Miroslav Markićevićem.

Miroslav Markićević izjavio je da je tokom konsultacija doživeo veliku neprijatnost i optužio Borisa Tadića da mu je pretio. Markićević je Beti rekao da mu je Tadić, protestujući zbog teških reči upućenih njemu tokom predizborne kampanje, rekao da se nikada ne bi tako ponašao i potom zapretio da bi i on sam, navodno, mogao da koristi nasilna sredstva. "Rekao mi je da ne znači da i on sam ne bi mogao nekoga da likvidira", tvrdi Markićević.

Markićević je rekao da je Tadić protestovao što je tokom predizborne kampanje nazivan izdajnikom i pominjanjem "motke" i poručio mu da prenese lideru NS Velimiru Iliću da se on (Tadić) nikada ne bi tako ponašao, "ali da to ne znači da on ne može nekoga da likvidira".

Tadićev kabinet je odlučno demantovao sve Markićevićeve tvrdnje. Iz kabineta je saopšteno da je predsednik samo prostestovao zbog ružnih reči tokom kampanje. Markićević je rekao da mu je Tadić to rekao tokom neformalnog razgovora u okviru konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije i da mu je, prilikom izlaska, ponovio da prenese poruku Iliću.

Samardžić je izjavio da je preneo predsedniku Srbije da koalicija DSS-NS sa SRS i listom okupljenom oko socijalista ima većinu od 128 poslanika. Samardžić je rekao da je Tadića obavestio da su se te tri liste dogovorile o ciljevima, načelima i karakteru vlade, ali da su u poslednje vreme pričali i o raspodeli mesta u vlasti, ali nije želeo da kaže ko bi bio kandidat te tri liste za premijera.

Na pitanje zašto krije ime kandidata, kada su radikali već rekli da je to Koštunica, Samardžić je rekao da je to rekla Nataša Jovanović i da on ne može da demantuje njene izjave. Naglasio je da će tri liste saopštiti ime kandidata tek kada se potpiše koalicioni sporazum, što bi trebalo da se desi, kako je kazao, uskoro.

Povodom izjave iz bloka oko SPS-a o mogućnosti prekida razgovora sa narodnjacima i radikalima o formiranju vlade, Samardžić je kazao da sa koalicijom SPS-PUPS-JS imaju fer odnos i da je posmatraju kao celinu, pa zbog toga ne bi želeo da komentariše izjave pojedinih članova koalicije dok ne čuje zajednički stav od predstavnika koalicije Ivice Dačića.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE