• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Sporazum sa EU biće potpisan vrlo brzo

Predsednik Srbije izjavio je da će Sporazum sa EU o stabilizaciji i pridruživanju biti potpisan, a tačan datum još uvek nije preciziran.

 Tadić: Sporazum sa EU biće potpisan vrlo brzo Izvor: MONDO

"To će se desiti vrlo brzo. Važno je znati da se ugovor tiče ekonomskih pitanja i da on otvara nove mogućnosti za razvoj srpske privrede", kazao je Boris Tadić za "Blic".

Prema njegovim rečima, potpisivanje sporazuma je "rezultat velikog posla koji je za nama, posla koji je uradila vlada Zorana Đinđića i koji su nastavile sve vlade posle nje".

"Svoj veliki doprinos u tom poslu dali su građani Srbije. Potpisivanje uovora o stabilizaciji i pridruživanju posledica je i priznanje svim promenama koje je naša zemlja do sada učinila i veliki je korak napred ka punopravnom članstvu u EU", rekao je Tadić.

"Potpisivanje će biti pobeda Srbije", istakao je Tadić dodavši da je zbog toga uveren da će i 3. februara, u drugom krugu predsedničkih izbora, "građani odlučiti da ostvare još jednu pobedu, jasnom odlukom, ne samo da uđemo u EU već da osvojimo Evropu svojom energijom, znanjem i talentom, svojom kulturnom, tradicijom, umetnošću...". Tadić, koji je predsednički kandidat Demokratske stranke, ponovio je da Vlada Srbije "mora biti stabilna i mora da radi svoj posao bez obzira na sve" i da "demokratski izbori moraju biti doprinos stabilizaciji svih institucija države".

"Uveren sam da ćemo 3. februara zaboraviti razmirice i pokazati da smo odgovoran narod koji može da se okupi oko zajedničkih ciljeva i opšteg interesa. Izbor predsednika Srbije ne sme biti uskostranačko pitanje jer na izborima utvrđujemo da li želimo da se Srbija vrati u period sankcija, izolacije i opšteg propadanja društva ili želimo jasnu evropsku perspektivu", rekao je Tadić.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE