• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog profesora Elvisa Fejzića: Kabinet predsjednika RS prijavio BHRT Regulatornoj agenciji (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kabinet predsjednika Republike Srpske prijavio je Regulatornoj agenciji za komunikacije Radio-televiziju BiH i urednika emisije "BHT1 Uživo" zbog iznesenih prijetnji predsjedniku Srpske i povreda Kodeksa o audiovizulnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

 Dodik prijavio BHRT Regulatornoj agenciji za komunikacije Izvor: Screenshot

Iz Kabineta predsjednika Srpske su podsjetili da je u srijedu, 5. jula, u emisiji BHT1 "Uživo" gost Elvis Fejzić, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, pozvao na angažovanje građana, odnosno na njihovo suprostavljanje neodgovornoj vlasti oličenu u predsjedniku Republike Srpske, koga je tom prilikom nazvao uzurpatorom zajedničke imovine.

"Navedeni je u svojoj izjavi otišao i korak dalje te tražio zaustavljanje i sankcionisanje predsjednika Republike Srpske legalnim sredstvima, a ako to nije moguće, ne treba ni birati sredstva protiv Dodika, što implicira da ga treba zaustaviti čak i nelegalnim sredstvima, što se može tumačiti i kao otvorena prijetnja i poziv na napade svim sredstvima protiv predsjednika Republike", navode iz Kabineta predsjednika Republike.

Elvis Fejzić na BHRT
Izvor: YouTube

U saopštenju napominju da je ta izjava profesora Fejzića, koja je imala podršku i odobravanje od voditeljke emisije, u suprotnosti sa Opštim programskim principima i to Osnovnim principima sadržanim u Kodeksu o audiovizielnim medijskikm uslugama i medijskim uslugama radija, kao i u suprotnosti sa principima pravičnosti i nepristrasnosti istog Kodeksa.

"Navedena izjava sadrži i elemente govora mržnje, te kao takva ima biti adekvatno sankcionisana primjenom odredbi Zakona o komunikacijama i Pregleda povreda i odgovarajućih kazni koje izriče Regulatorna agencija za komunikacije", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Republike.

Imajući u vidu navedeno, Kabinet predsjednika Republike Srpske traži da Regulatorna agencija za komunikacije BiH donese odluku kojom će izreći adekvatnu sankciju prema BHRT-u, kao i odgovornim licima u tom mediju.

"Mediji u FBiH u velikoj mjeri koriste govor mržnje i otvoreno prijete predsjedniku Republike Srpske i drugim funkcionerima Republike Srpske, zbog čega će Kabinet predsjednika nastaviti da kontinuirano prijavljuje ovakve aktivnosti Regulatornoj agenciji za komunikacije", navodi se u saopštenju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Bosnjacka vlast vec odavno se poziva na ratnu retoriku ko kad su oni sad neka sila naspram nas pa da nam se gace tresu. Nisu se tresle do sad ni od bilo kojeg tiranina pa nece ni od smijesne federacije.

MONDO REPORTAŽE