• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Politika dana žalosti: Vlada RS preduhitrila Savjet ministara, Nešić promijenio mišljenje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Savjet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici nije izglasao odluku o proglašenju Dana žalosti na teritoriji BiH povodom prošlonedjeljnog masovnog ubistva u Gradačcu.

 Parlament BiH i Savjet ministara Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Prijedlog je bio da Dan žalosti bude u srijedu. Sjednica je počela u 9:30 sati, a ministri su imali rok do 12 sati da se izjasne. Protiv su bili ministri Staša Košarac i Nenad Nešić.

Oni su obrazložili svoj stav činjenicom da je Republika Srpska već donijela odluku o danu žalosti na svojoj teritoriji. Ministar Košarac ubrzo je obrazložio svoj stav.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić je jutros u izjavi Srni najavio da će ministri u Savjetu ministara iz Republike Srpske podržati prijedlog odluke o proglašenju 16. avgusta Danom žalosti u BiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu.

"Podržaćemo proglašenje Dana žalosti u BiH. Riječ je o tragičnom događaju koji je pogodio ne samo Gradačac i BiH nego i cijeli region, pa i šire, tako da ne vidim ništa sporno u tome da Dan žalosti bude proglašen i na nivou BiH", pojasnio je Nešić.

Prije održavanja sjednice Savjeta ministara, Vlada Republike Srpske saopštila je da je proglasila dan žalosti u RS, takođe u srijedu i pozvala Vladu Federacije BiH da učini isto.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE