• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković o slučaju Autoprevoz: Grad ostaje bez pola centra

Autor Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa šefovima klubova odbornika Skupštine grada Banjaluke zbog slučaja Autoprevoz.

 CUK-10-6.jpg Izvor: S.Ćuković/Grad Banjaluka

Na sastanku je odlučeno da će se tim povodom održati vanredne sjednice i izmjena regulacionog plana, pišu Nezavisne novine.

"Pozvao sam rukovodstvo Skupštine grada kao i predstavnike odborničkih klubova kako bismo zauzeli zajednički stav u ovoj borbi", poručio je Stanivuković, te dodao kako ovo pitanje ne treba da rješava sam gradonačelnik već svi predstavnici Grada.

"Grad ostaje bez pola centra, a iz Autoprevoza smatraju da su jači i snažniji u odnosu na grad", rekao je on te dodao da je odaziv odbornika bio velik.

"Predložio sam ponovni sastanak ove sedmice. Dobio sam kaznu, a i mnogi koji su bili na parkingu istog dana", rekao je Stanivuković.

Dodaje da je Ustavni sud RS presudio kontra druga dva suda.

"Ja bi trebao biti pijun koji sve ovo gleda. Ali mi moramo da se borimo za parking, Vidovdansku ulicu i spomenik 12 beba, i tu postavljamo front", objasnio je on.

Kako on kaže, veći broj odbornika nije znao da je sporna i Vidovdanska ulica sa 12 dunuma, te su se, kako kaže, iznenadili.

"Zato sam spreman da izmijenim regulacioni plan i zakazaćemo vanrednu sjednicu, ako Autoprevoz ne odustane", rekao je on te dodao da je ovo borba i da Autoprevoz mora imati svijest o javnom dobru.

Kako je naveo, dio odbornika je spreman za ovakav vid borbe, dok se drugi dio mora konsultovati.

"Tokom mog mandata uspjeli smo dobiti više važnih sporova za Banjaluku i odbraniti Sokolski dom i Radnički univerzitet, a uvjeren sam da ćemo i ovaj slučaj uspješno okončati. Ono što je važno naglasiti, tokom prethodne tri godine odgovorne politike nismo proizveli ni jedan spor zbog kojeg bi Banjaluka mogla pretrpjeti i najmanju štetu", naveo je on.

Komentarišući skup koji je Gradski odbor SNSD-a organizovao u ponedjeljak ispred Gradske uprave, on je rekao da je u pitanju "cirkus koji nije bio od nikakve koristi za grad".

"Problemom Autoprevoza ne gubim samo ja, već cijela RS i pozivam sve da prevaziđu svoju sujetu i da se bave ovim, a ne da gledaju da li su ovi ili oni, ovdje nisam ja u pitanju već grad, rekao je Stanivuković, te je dodao da su na ovom protestu bili ljudi koji su morali doći.

"Zato se i održao u 16 časova kako bi svi nakon posla došli, ne što žele, nego što moraju", objasnio je on.

Podsjećamo, sredinom ovog mjeseca Stanivuković je pozvao sudskog izvršitelja da odustane od izuzimanja zemljišta na Staroj autobuskoj stanici koja pripada Autoprevozu.

(Nezavisne novine/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE