• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NDP o slučaju Autoprevoz: Odluka o izmjeni regulacionog plana dovela bi do novih tužbi

Autor Dušan Volaš

Gradski odbor NDP-a Banjaluka upozorio je da bi izmjene regulacionog plana na mjestu nekadašnje stare autobuske stanice, nakon izjave vlasnika "Autoprevoza" da zemljište proda kupcu koji tu planira izgradnju stambeno-poslovnog prostora, možda dovele do novih tužbi

 NDP o slučaju Autoprevoz i najave izmjene regulacionog plana Izvor: Gradska uprava/S. Ćuković

Iz banjalučkog NDP-a su pojasnili da bi najavljene izmjene regulacionog plana možda dovele do novih tužbi prema gradu i novih milionskih odšteta koje bi trpio gradski budžet. Smatraju da su u pozadini nečiji skriveni interesi.

Ova stranka navodi da je simptomatično da se najavljene izmjene dešavaju nakon konačne skandalozne odluke Ustavnog suda BiH i izjava o prodaji tog zemljišta.

"Sigurno je da se kupac prilikom kupovine rukovodio time šta se može graditi na tom zemljištu. Naravno da se veća cijena postiže kada je na zemljištu predviđena gradnja stambeno-poslovnog objekta u srcu Banjaluke. Svjesni smo da se sudski postupci oko zemljišta u centru grada vode duže od 10 godina", naglašeno je u saopštenju.

Iz NDP-a podsjećaju da je u međuvremenu Skupština grada donijela izmjene regulacionog plana kojim su na tom zemljištu predviđeni stambeno-poslovni objekti, iako je opštepoznata činjenica bila da je taj prostor predmet spora.

"Postavlja se pitanje na čiju inicijativu su donesene ove izmjene, ko je u gradu ove izmjene predložio i na kraju ko je glasao za takve izmjene u Skupštini?", pitaju iz NDP-a u kojem smatraju da su u pozadini upravo nečiji skriveni interesi u vidu budućih sudskih optužbi i milionskih odšteta.

Vrijednost zemljišta u užem centru grada, koje je bilo predmet spora, procijenjena je na 12 miliona KM, a riječ je o jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu.

Ustavni sud BiH u predmetnom sporu presudio je u korist banjalučkog "Autoprevoza".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ranije je održao sastanak sa predstavnicima klubova u Skupštini grada o temi izmjene regulacionog plana u užem centru grada i tražio održavanje posebne sjednice.

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE