• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi skup "Granica postoji" održan u Pelagićevu

Autor Nikolina Damjanić

Mirni skup podrške institucijama Republike Srpske na međuentitetskoj granici u mjesnoj zajednici Turić u Pelagićevu završen je uz poruku da će se srpski narod na svakom mjestu dostojanstveno i na miran način boriti za Srpsku i njene institucije.

 Srn2023-10-6_1816977_4.jpg Izvor: Nenad Stupar - Srna

Sa skupa, kojem je prisustvovalo više od 2.000 ljudi, poručeno je da granica postoji, da je srpski narod 1992. godine stao na branik otadžbine i da danas brani Srpsku na drugačiji način.

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić rekao je da su se na današnjem skupu okupili ljudi iz Posavine i Semberije koji su došli da podrže institucije Republike Srpske i srpski narod Posavine.

On je naglasio da je srpski narod uvijek bio uz svoje institucije i uz svoju otadžbinu.

Član Predsjedništva Organizcije starješina Vojske Republike Srpske Siniša Kajmaković rekao je da BiH nije građanska država kako to zagovaraju neki Evropljani, koji imaju svoje nacionalne države, te poručio da će se Srbi u Srpskoj istinski boriti za nacionalni i državni suverenitet i integritet Republike.

"Ne pokušavajte osporiti Dejtonski mirovni sporazum za koji smo se izborili. Opredjeljeni smo da čuvamo Srpsku po svaku cijenu", rekao je Kajmaković.

On je istakao da je Vojska Republike Srpske bila vojska mira.

"U ratu smo morali da ratujemo oružjem, a danas ćemo ratovati svojom sugestivnošću na naše građane, sunarodnike i sigurno ćemo se izboriti za sve ono što Republika Srpska treba da bude i što jeste", rekao je Kajmaković.

Član Predsjedništva Organizacija starješina Vojske Republike Srpske Golub Panić rekao je da opva organizacija daje punu podršku predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku u odbrani institucija Srpske i srpskog naroda u cjelini.

"Pozivam srpski narod u jedinstveni front za odbranu institucija Srpske i pojedinaca koji štite i brane Republiku Srpsku", rekao je Panić.

Panić rekao je da je imovina pripada Republici Srpskoj i da je uvijek pripadala.

Skupu su, osim građana i predstavnika okolnih opština i gradova, prisustvovali ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

Skupovi "Granica postoji" do sada su održani u Doboju, Istočnom Starom Gradu, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Na skupova pod motom "Granica postoji", koji su počeli 1. septembra, građani su poručili da u BiH neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

Građani Srpske odlučili su se na ovakav potez nakon što im je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića.

Optužnicu protiv Dodika i Lukića Sud BiH je potvrdio 11. septembra, zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE