• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propao referendum za opoziv Srđana Mandića

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Referendum za opoziv načelnika sarajevske opštine Centar Srđana Mandića koji je trebao biti održan 26. novembra definitivno je propao.

 Opoziv Srđana Mandića Izvor: FENA

Informaciju je za Klix.ba potvrdio odbornik u Opštinskom vijeću Centar Jasmin Ademović (NiP). Kako je naveo odbornike je Komisija za opoziv jutros obavijestila da je referendum 26. novembra nemoguće sprovesti jer glasački listići nisu nabavljeni.

"Listići su u inostranstvo trebali stići 15 dana prije održavanja referendum. Međutim, načelnik je 31. oktobra raspisao konkurentski zahtjev te je postavljen rok za dostavu ponuda za 10. novembra, a to je dan kada bi listići već trebli biti otpremljeni u inostranstvo. Načelnik je iskorisitio sve moguće načine da opstruiše proces", rekao je Ademović.

Dodao je da od referendum definitivno neće biti ništa te da će se građani o izboru načelnika opštine Centar izjasniti na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani naredne godine.

Podsjetimo, referendum je prvobitno trebao biti održan u septembru, zatim je pomjeren za oktobar, a onda je kao krajnji datum određen 26. novembar.

Protekli period su obilježile međusobne optužbe načelnika Mandića i vijećnika Naroda i pravde.

S jedne strane je Mandić tvrdio da nadležne službe Opštine nisu dobile jasne instrukcije od Komisije kada je riječ o javnim nabavkama, dok je NiP s druge strane Mandića krivio za opstrukcije kako do referenduma ne bi došlo.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE