• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS: Moguća proevropska vlast i na nivou Beograda

Formalni pregovori o formiranju Vlade tek treba da počnu i to ostavlja prostor da Srbija dobije proevropsku vlast i na nivou Beograda, tvdi DS.

 DS: Moguća proevropska vlast i na nivou Beograda Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da formalni pregovori o formiranju Vlade Srbije tek treba da počnu i da to ostavlja prostor da Srbija dobije proevropsku vlast i na nivou republike i na nivou Beograda.

"Pregovori koji se tiču republičke vlade tek treba da počnu u formalnom kapacitetu i u tom smislu to ostavlja prostora da Srbija dobije proevropsku vladu i vlast i na nivou republike i na nivou grada", rekla je Trivanova Tanjugu.

Ona je, komentarišući najavu da će u sredu biti potpisan koalicioni sporazum SRS, koalicije DSS-NS i koalicije SPS-PUPS-JS o formiranju vlasti u Beogradu, izrazila nadu da će lista "Za evropsku Srbiju" ostvariti cilj da Srbija dobije odgovornu i stabilnu vlast nacionalnog jedinstva, socijalne pravde, a koja će zemlju u naredne četiri godine uvesti u EU, kao da će to biti vlast sa "istinskom i zajedničkom politikom na svim nivoima".

Trivanova je istakla da se potpisivanje koalicionog sporazuma na nivou grada Beograda, bilo ko da ga pravi, može smatrati definitivnim onog trenutka kada ga Skupština grada Beograda bude potvrdila.

Prema njenim rečima, važno je da su Beograđani nedosmisleno pokazali da žele proevropsku vladu.

"Tu naročito mislim na ponovljene izbore, gde je apsolutnu pobedu odnela lista 'Za evropsku Srbiju' i gde su na izvestan način građani kaznili SRS i D S S zbog neprincipijelne koalicije i pokušaja da se izneveri volja građana", rekla je ona.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE