• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: SPS i Mrkonjić da raskrste sa prošlošću

Čedomir Jovanović osudio izjavu Milutina Mrkonjića "da je preduslov za formiranje vlade prestanak progona porodice Slobodana Miloševića.

 Jovanović: SPS i Mrkonjić da raskrste sa prošlošću Izvor: MONDO

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović osudio je izjavu potpredsednika SPS-a Milutina Mrkonjića "da je preduslov za formiranje vlade sa tom strankom prestanak progona porodice Slobodana Miloševića i oslobađanje bivšeg direktora RTS Dragoljuba Milanovića".

U izjavi dostavljenoj Beti Jovanović je istakao da SPS i Mrkonjić moraju da raskrste sa politikom prošlosti i prestanu da traže poništavanje sudskih odluka i amnestiranje nalogodavaca ubistava ukoliko žele da budu deo snaga koje vode Srbiju u budućnost.

"Evropska Srbija ne sme da ima razumevanja za bivšeg Miloševićevog potrčka koji razapet između svakodnevnih obećanja koja daje dvema mogućim vladajućim koalicijama, noseći im svoju stranku u miraz, a samo da bi sebi obezbedio 'kapitalno' ministarsko mesto, traži da se u Srbiji aboliraju masovne ubice", naveo je Jovanović.

Lider LDP je podsetio da je Milošević pravnosnažnom presudom označen kao nalogodavac ubistva Ivana Stambolića, kao i da je Dragoljub Milanović pravnosnažno osuđen kao odgovoran za ubistvo 16 radnika RTS-a koje nije evakuisao iz zgrade RTS iako je znao da će biti bombardovana.

Miloševićev sin Marko optužen je za šverc cigareta u Srbiji, a spisak krivičnih dela za koje se sumnjiči veoma je dug, dodao je lider LDP i podsetio da je Mirjana Marković napustila zemlju nekoliko dana pre atentata na premijera Zorana Đinđića a godinama odbija da se pojavi pred sudom kao svaki drugi građanin ove zemlje.

"Konkretnu krivičnu odgovornost prati i politička odgovornost, ocenio je Jovanović i dodao da LDP neće dozvoliti amnestiranje nalogodavaca ubistava, niti poništavanje sudskih presuda.

Srbija je u 2008. godini i SPS, uprkos svim ucenama i stalnim pokušajima, neće uspeti da opravda ono što se ne može pravdati, dodao je Jovanović.

"Ukoliko SPS želi da bude deo političkih snaga koje vode Srbiju napred, moraće da se promeni i umesto zahteva za rehabilitaciju Slobodana Miloševića i Dragoljuba Milanovića, podrži svaki napor koji je usmeren ka suočavanju sa zločinima Miloševićevog režima i osudi sve koji su za njih odgovorni".

Budućnost je Srbija u Evropskoj uniji, a Miloševića i svakog bliskog njegovoj politici treba ostaviti srpskim sudovima koji su im već presudili i istoriji koja prema njima neće biti nimalo blagonaklona, naveo je lider LDP.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE