• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić reizabran za predsjednika DNS-a: "Ostajemo na patriotskom putu" (FOTO)

Autor Dragana Božić

Nenad Nešić reizabran je večeras u Banjaluci za predsjednika DNS-a.

 Srn2023-12-24_202584_1.jpg Izvor: Srna/Ana Bencun

Nešić, koji je bio jedini kandidat za predsjednika stranke, istakao je da DNS ostaje na patriotskom putu.

"Republika Srpska nam je iznad bilo kojeg drugog cilja, ona je svetinja i nemamo namjeru popustiti niti odustati da je branimo. Republika Srpska mora postojati na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnog poretka", rekao je Nešić.

On je istakao da je izborna skupština prilika i da članovi stranke iskažu punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji brani pravo srpskog naroda na opstanak.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je u ime predsjednika stranke Milorada Dodika uputio podršku radu izborne skupštine DNS-a.

Izvor: Srna/Ana Bencun

"DNS je naš značajan saveznik u borbi za očuvanje statusa, položaja, autonomije i državnosti Srpske. Očekujem da ćemo nastaviti zajedno da radimo, sa našim ostalim koalicionim partnerima da se borimo za što je moguće bolju poziciju Srpske i za što slobodniju Srpsku, kao i za to da svaki njen građanin živi bolje", rekao je Kovačević.

On je dodao da i svim ostalim stanovnicima u BiH želi svako dobro.

Izvor: Srna/Ana Bencun

Član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) iz Srbije Nikola Selaković rekao je da je DNS konstruktivna patriotska politička opcija, koja se bori za interese srpskog naroda u BiH, pravo na konstitutivnost i pravo Srpske na opstanak u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

"Srbija i SNS poštuju sve svoje susJede, pa tako i BiH, ali Republiku Srpsku volimo. Uvažavamo teritorijalni suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ali i Republike Srpske u okviru nje i podržavamo svako rješenje koje zajedno donesu tri konstitutivna naroda i dva entiteta", rekao je Selaković.

On je napomenuo da je podrška koju je SNS večeras iskazala DNS-u svjedoči činjenici da su Srbi integralni narod, koji živi u više različitih država.

БАЊАЛУКА, 24. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Ненад Нешић реизабран је вечерас у Бањалуци за предсједника ДНС-а. Нешић, који је био једини кандидат за предсједника странке, истакао је да ДНС остаје на патриотском путу.
Izvor: Srna/Ana Bencun

"Poštujemo ustavno-pravne poretke tih država, ali nam niko ne može oduzeti zajedničko istorijsko pamćenje, pripadnost istoj veri, kulturi i naciji", rekao je Selaković.

Ovom prilikom Nešiću je po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija uručeno visoko crkveno-društveno odlikovanje Krst vožda Đorđa Stratimirovića. 

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE