• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Živković: Glupa ideja o vladi sa SPS

U DS, dok je na čelu bio Zoran Đinđić, "nikada nije postojala tako glupa ideja" kao što je formiranje vlade sa SPS, kaže Zoran Živković.

 Zoran Živković: Glupa ideja o vladi sa SPS Izvor: MONDO

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da u Demokratskoj stranci (DS), dok je na njenom čelu bio Zoran Đinđić, "nikada nije postojala tako glupa ideja" kao što je formiranje vlade sa Socijalističkom partijom Srbije.

"To je naprosto glupost. Tako glupa ideja nikada nije postojala u DS-u", rekao je Živković televiziji B92.

Živković, koji je bio jedan od najbližih Đinđićevih saradnika, upitao je da li je moguće zamisliti da je Đinđić 1993. godine, tokom rata i najveće stope inflacije, razmišljao o ulasku u vladu sa SPS-om Slobodana Miloševića.

Predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić rekao je ranije da kao prirodnog partnera za uspostavljanje nacionalnog pomirenja vidi SPS, jer je u DS-u koji je vodio Đinđić još 1993. godine postojala ideja o formiranju zajedničke vlade.

Živković je upitao kako je moguće izvršiti nacionalno pomirenje sa strankom (koalicijom okupljenom oko SPS-a) koja je na parlamentarnim izborima osvojila 300.000 glasova i istakao da se "pomirenje pravi sa nekim ko je osvojio mnogo više glasova", nekom ozbiljnom strankom.

Bivši premijer je istakao da DS na izborima postigao odličan rezultat, koji je posledica jasnog stava stranke izraženog u završnici izborne kampanje da predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica neće biti premijer i da je neophodana puna saradnja sa Haškim tribunalom, kao i dalji razvoj zemlje.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE