• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić. Opstrukcija; Antić: Diktatura; Mladenović: Nedemokratski

Funkcioneri radikala, socijalista i narodnjaka optužili DS da zakazivanjem sednice Skupštine Beograda za 14. jul opstruišu konstituisanje nove vlasti.

 Nikolić. Opstrukcija; Antić: Diktatura; Mladenović: Nedemokratski Izvor: MONDO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić optužio je Demokratsku stranku da opstruira konstituisanje nove vlasti u Beogradu.

Nikolić je na konferenciji za novinare kazao da zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine Beograda tek za 14. jul govori o "besmislu kojim Demokratska stranka vodi Srbiju".

Prema njegovim rečima, vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić iz DS "birokratskim merama zaustavlja konstituisanje gradske skupštine zato što mu se ne sviđa većina koja je formirana".

Koalicioni sporazum u Beogradu potpisali su SRS, DSS-NS i blok stranaka oko SPS. "Tadić je rekao da će sprečiti volju većine. Pozivamo DS na razum, dostojanstvo i da priznaju volju građana, da pokažu da razumeju šta je demokratija i parlamentarizam", rekao je Nikolić.

Funkcioner SRS je naveo da zakazivanje konstitutivne sednice neće promeniti većinu koja je formirana, "već će ih samo ogorčiti". "Možda im to treba da prikriju tragove pljačke ili da još više opljačkaju gradski budžet", rekao je Nikolić i dodao da samo kriminal može biti razlog da se sednica gradske skupštine zakaže tek za 14. jul.

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić ocenio je da je odluka o zakazivanju konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda za 14. jul jeftin pokušaj odlaganja izborne volje građana i "uvođenje Beograda u diktaturu Demokratske stranke".

Antić je agenciji Beta kazao da se radi o neodgovornom ponašanju predsednika Skupštine grada Beograda Zorana Alimpića i da takav termin za zakazivanje konstitutivne sednice nema utemeljenje u zakonu: "Reč je o pokušaju uvođenja Beograda u privremene mere. Zakazati sednicu samo dan ili dva pre roka za uvođenje privremene mere pokazuje samo da je politika DS u Beogradu da ne prihvata izborne rezultate građana i pokušaj da se ti izborni rezultati prekrajaju na drugi način."

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da je Zoran Alimpić "najgrublje prekršio zakon". On je pozvao Alimpića da saglasno zakonu omogući da se konstitutivna sednica Skupštine grada održi do 6. juna i da se na taj način "stvari vrate u okvir zakona i demokratske procedure".

Mladenović je u izjavi Tanjugu rekao da ta odluka "predstavlja direktno ugrožavanje institucija sistema i ugrožavanje demokratskog poretka i ne postoji nijedan razlog kojim se može opravdati ovakva odluka": "Sve drugo predstavlja činjenicu da Demokratska stranka vlast brani nedemokratskim sredstvima. Nijedna vlast nije vredna toga da se krši zakon i ugrožava demokratski poredak."

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE