• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić pušten da se brani sa slobode

Aleksandar Babić (23) koji je uhapšen po međunarodnoj potjernici za pokušaj ubistva Slaviše Ćuluma (27), pušten je da se brani sa slobode.

 Babić pušten da se brani sa slobode  Izvor: MONDO

Banjalučanin Aleksandar Babić (23) koji je početkom ljeta uhapšen u Švajcarskoj po međunarodnoj potjernici za pokušaj ubistva Slaviše Ćuluma (27), pušten je da se brani sa slobode.

Babić je uhapšen 17. juna i odmah po izručenju upućen je u pritvor u KPZ "Banja Luka" u naselju Tunjice. Pritvor mu je bio određen po dva osnova i nakon isteka, u oba slučaja, tužilaštvo nije zahtijevalo dalje produženje,piše Fokus.

Sudija Svetlana Marić, službenica za odnose s javnošću Okružnog suda u Banjaluci, potvrdila je da nadležni okružni tužilac Miodrag Bukarica, koji vodi istragu protiv Babića zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma, krajem februara prošle godine, nije zahtijevao dalje produženje pritvora s obzirom na to da se osumnjičeni za isto krivično djelo, Siniša Šakić (26) zvani Kinez, još nalazi u bjekstvu. Marićeva je istakla da se protiv Babića u Osnovnom sudu vodi još jedan postupak zbog čega mu je i po tom osnovnu bio određen pritvor. Po isteku tog rješenja, takođe, nije zahtjevano produženje.

Za odluku o puštanju Babića da se brani sa slobode, Marićeva je rekla da tužilaštvo nije našlo razloge za njegov dalji boravak u pritvoru s obzirom na to da se istraga protiv njega, koja je u toku, teško dokazuje bez Šakića.

Babić je uhapšen nepunih 14 mjeseci poslije vatrenog obračuna koji se dogodio u noći 28. februara na 1. mart prošle godine. U tom revolveraškom obračunu ranjen je Ćulum koji je nedavno osuđen zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila (30) u obračunu u noći između 24. i 25. aprila, u kojem je poginuo njegov mlađi brat Nedeljko Ćulum (19), a Jošilo ranjen u noge.

Obračuni između dvije sukobljene grupe, Šakića i Ćuluma, počeli su 28. februara. Tog dana, oko tri časa iza ponoći, kako je ranije potvrđeno u policiji, Ćulum je sivim audijem došao pred kuću svog bivšeg prijatelja Šakića u banjalučkom naselju Lauš. Nakon prepirke, Šakić je s balkona kuće ispucao rafal prema Ćulumovom automobilu. U obračunu niko nije ranjen, a svi učesnici bili su odmah privedeni, da bi poslije salušanja bili pušteni na slobodu. Sljedeće večeri uslijedio je novi obračun u Karađorđevoj ulici, u naselju Lauš, a u razmjeni vatre Ćulum je ranjen u lijevo rame. Ćulum i njegova ekipa spas su potražili bježeći pred zgradu CJB Banja Luka. Šakiću i Babiću od tog trenutka izgubio se svaki trag.

Prema napisima pojedinih medija, oni su početkom godine bili primijećeni u Austriji. Nedugo zatim Babić je uhapšen u Švajcarskoj, a za Šakićem se i dalje traga.

Pretpostvake su da je taj obračun bio uvod u krvavu pucnjavu dva mjeseca kasnije na platou benzinske pumpe "Parma Trend" u Rakovačkim barama kada je mlađi Ćulum poginuo, a Jošilo ranjen.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE