• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bećirović pisao u Njujork povodom rezolucije o Srebrenici, Misija BiH ignorisala pismo Željke Cvijanović?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića uputio je pismo organima i državama članicama Ujedinjenih nacija povodom najavljene rezolucije o Srebrenici. Isto je uradila i Željka Cvijanović.

 Bećirović i Cvijanović pisali u UN povodom Srebrenice Izvor: Predsjedništvo BiH

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića uputio je pismo organima i državama članicama Ujedinjenih nacija povodom najavljene rezolucije o Srebrenici koju je mimo Ustava i propisane procedure predložio ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija, saznaje agencija Srna iz diplomatskih izvora.

Prema informacijama Srne, Stalna misija BiH pri UN ignorisala je pismo koje je prethodno poslala srpski član Predsjedništva povodom rezolucije o Srebrenici i nije ga proslijedila organima UN i misijama država članica, za razliku od pisma bošnjačkog člana koje je uredno proslijeđeno.

Ako se ove informacije ispostave kao tačne i ukoliko i pismo srpskog člana Predsjedništva ne bude u najhitnijem roku proslijeđeno na zadate adrese, iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva je rečeno da će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića i ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije.

Srna podsjeća da je ministar Konaković prethodno rekao da MIP šalje u proceduru zvanične stavove Predsjedništva BiH, a ne šalje pojedinačne akte i dopise bilo kojeg člana Predsjedništva BiH.

Znajući za moguće manipulacije, Kabinet srpskog člana Predsjedništva poslao je pismo i direktno organima UN i misijama država članica.

"Međutim, to ne znači da će diskriminacija, zloupotrebe, neustavno i nezakonito djelovanje MIP- a i Stalne misije BiH pri UN proći bez posljednjica", poručili su iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE