• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Pazar: Pomen stradalima u NATO bombardovanju

U znak sećanja na 11 Novopazaraca koji su stradali u NATO bombardovanju pre devet godina održan pomen.

 Novi Pazar: Pomen stradalima u NATO bombardovanju Izvor: MONDO

Kod spomenika podignutog u znak sećanja na 11 građana Novog Pazara koji su poginuli u NATO bombardovanju 31. maja 1999. godine, održan je pomen kome su prisustvovali članovi njihovih porodica, rodbina, prijatelji i predstavnici Udruženja žrtava NATO bombardovanja.

Oni su u 13,25 časova, tačno u vreme kada se pre devet godina tragedija dogodila, minutom ćutanja odali poštu nevinim žrtvama.

U napadu NATO avijacije na stambene objekte u Ulici Stevana Nemanje poginulo je 11 ljudi. Najmlađa žrtva bio je dvogodišnji dečak Marko Simić. Stradali su i njegov otac Vladan Simić, Dragomirka Biorac, Radun Vranić, Zvezdan Jajić, Marko Roglić, Golub Ratković, Miodrag Nikić, Đorđe Pantović, Dejan Milošević i Dragan Simović.

Cveće na spomen-obeležje položili su i predstavnici Vojske Srbije iz novopazarske kasarne i delegacija Policijske uprave Novi Pazar, kao i delegacija političke grupacije Jedinstvena srpska lista, koja u ovom gradu okuplja Srpsku radikalnu stranku, Demokratsku stranku Srbije, Novu Srbiju i Socijalističku partiju Srbije.

Novi Pazar je od 24. marta do 10. juna 1999. godine, koliko je trajalo bombardovanje SRJ, 17 puta bio meta napada NATO avijacije, koja je na teritoriju ove opštine ispalila 120 projektila.

Najveće stradanje Novi Pazar je doživeo na današnji dan pre devet godina, kada je u napadu na civilne objekte poginulo 11, a ranjeno 20 građana.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE