• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I koze protestovale u Banjaluci: Novi performans udruženja "ReStart Srpska" ispred Vodovoda (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Udruženje građana "ReStart Srpska" danas je, u znak protesta zbog nestašice vode u Banjaluci, priredilo performans ispred Vodovoda dovedevši četiri koze simboličnih imena - Praško, Marmilada, Žolak i Trećina.

 Hvataj.JPG Izvor: Restart Srpska

Kako su istakli, ovo je samo početak performansa kojim pokušavaju ukazati na probleme sa vodosnabdjevanjem u 21. vijeku.

Jedan od predstavnika udruženja “ReStart Srpska” Stefan Blagić kazao je da su ovim simboličnim činom htjeli da ukažu na problem sa vodom.

“Nije normalno da na 40 stepeni djeca ne mogu da se okupaju, stoka da se napoji. Za periferne dijelove grada izdvojili su nula KM “, rekao je Blagić

Prema njegovim riječima u Evropi se problem vodosnabdjevanja riješio prije vijek.

"Daju desetine hiljada maraka za bezvezne projekte. Sadašnju Gradsku upravu vidimo kao odgovornu za ovaj problem", istakao je Blagić i naglasio da će, u koliko opet dođe do isključivanja vode, zajedno sa građanima izaći da se bore za rješenje ovog problema.

Mirko Komljenović, takođe član “ReStart Srpska” istakao je da nova gradska administracija često koristi kao argument da je to problem koji je ostao od prethodnih administracija, ali glasači nisu izabrali novu vlast da ne rješava probleme, nego suprotno.

Upitao je koliko para je utrošeno na propale projekte, problem sa vodosnabdjevanjem mogao je da se riješi bez ikakvih kreditnih sredstava.

“Ljudima je narušena egzistencija, jer od poljoprivrede i stočarstva žive “, naveo je Komljenović.

Kako kaže, koze su posudili od ljudi koji imaju problem sa vodom, a oni im se nisu priključili da se od ovog ne bi napravio javni skup, nego samo konferencija.

Iz Vodovoda nisu htjeli da komentarišu performans, a kako ističu problem nije u njima.

(Buka/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Restart je kupljen ili ucjenjen!

Od vladajuci stranaka, njihovi performansi su degutatji, od toliko vladajuci, kriminala i korupcije, oni traze ne pokusenu travu, i u ovoj susnoj sezoni, 95% BL ima uredno vodosnabjevanje oni se ufatili neki sela i drame, rijesice se i to polako. Zivio Drale, dolje vlast na celu sa Trivickom, Gluvicem Restart i Djajicem i svitom, svi oni rade zajedno.

MONDO REPORTAŽE