• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeremić: Od izbora zavisi potpisivanje

Ministar Vuk Jeremić ocenio je u Briselu da od izbora zavisi potpisivanje prelaznog sporazuma sa EU.

 Jeremić: Od izbora zavisi potpisivanje  Izvor: MONDO

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je u Briselu da se nada da će gradjani Srbije 3. februara izabrati evropski put - koji će omogućiti da 7. februara bude potpisan privremeni politički sporazum koji je Evropska unija ponudila vlastima u Beogradu.

"Ovaj sporazum je praktično poziv Srbiji da udje u evropsku porodicu naroda. Činjenica da je potpisivanje zakazano za 7. februar ima mnogo smisla, jer ne možete da prodjete kroz evropska vrata ukoliko ne želite da prodjete kroz ta vrata", izjavio je ministar Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare trojke EU i Srbije.

"Trojku" EU čine Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijier Solana, predsedavajući Saveta ministara, slovenački šef diplomatije Dimitrij Rupel i evropski komesar za proširenje Oli Ren.

"Narod Srbije će imati mogućnost da demokratski odluči da prodje kroz vrata koja je EU danas otvorila… Veoma se nadam i ubedjen sam da će narod Srbije odlučiti da izabere evropski put i da ćemo 3. februara, posle referenduma o Evropi, mi biti u poziciji da ponovo dodjemo u Brisel 7. februara i potpišemo ovaj veoma važan sporazum, sporazum koji je ponudilo 27 država", istakao je Jeremić.

"Sada kada je 27 potpisa spremno, potreban je još samo jedan - potpis Srbije - i nadam se da će nam gradjani Srbije dati taj mandat 3. februara", istakao je srpski šef diplomatije.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE