• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija upozorava EU i SAD zbog Kosmeta

Moskva je upozorila SAD i EU da će preduzeti "niz mera" u slučaju proglašenja nezavisnosti Kosova.

 Rusija upozorava EU i SAD zbog Kosmeta Izvor: MONDO

Rusija je upozorila Sjedinjene Države i Evropsku uniju da će preduzeti niz neimenovanih mera u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, preneo je Rojters.

Predstavnik Ruske Federacije u posredničkoj "trojci" medjunarodne Kontakt grupe Aleksandar Bocan-Harčenko, odbio je da pruži bilo kakve detalje o tim koracima zvanične Moskve, ali je rekao da će priznanje nezavisnosti Kosova zapadnih zemalja voditi humanitarnoj katastrofi u pokrajini.

Odgovarajući na pitanje da li Rusija ima plan akcije ukoliko Kosovo jednostrano proglasi nezvisnost, Bocan-Harčenko je rekao :"Da, Rusija je pripremila mnoštvo koraka i mera. Te mere su u potpunosti u skladu sa našim stavom o nezavisnosti Kosova", rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

Prema britanskoj novinskoj agenciji, Rusija pokušava povodom južne srpske pokrajine da pokaže svoj uticaj na svetskoj sceni odlučnom diplomatskom igrom protiv Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Rusija koristi svoj veliki energetski potencijal i mesto u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da bi sprečila nezavisnost Kosova, ocenio je Rojters.

Ruski zvaničnici, prenosi agencija, ukazuju da će nezavisnost Kosova destabilizovati Balkan i podstaći separatizam širom Evrope i bivšeg Sovjetskog Saveza.

"Nezavisnost Kosova će dovesti do podele pokrajine, i izolacije dela nastanjenog Srbima", rekao je Bocan-Harčaenko.

"Rezultat jednostranog priznanja nezavisnosti mogala bi da bude situacija bliska humanitarnoj katastrofi", rekao je Bocan-Harčenko i dodao da će srpske izbeglice pobeći u severni deo Kosmeta i u Srbiju.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE