• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Basesku i Tadić: Interes Srbije da bude u EU

Predsednici Srbije i Rumunije ocenili su da je interes Srbije da bude u EU, a da će odluku o tome gradjani doneti 3. februara.

 Basesku i Tadić: Interes Srbije da bude u EU Izvor: MONDO

Predsednici Rumunije Trajan Basesku i Srbije Boris Tadić složili su se u Beogradu da je interes Srbije da bude u Evropskoj uniji.

Rumunski predsednik istakao je da će gradjani Srbije 3. februara odlučiti da li su za Evropu, ili "za neke druge varijante": "Iz sveg srca želim puno upseha gradjanima koji će 3. februara izaći na izbore. Tu neće biti reči o pobedi jednog političara već o uspehu celog jednog naroda".

Basesku, koji boravi u radnoj poseti Beogradu, ocenio je da je za Srbiju najbolje da brani svoje interese u okviru EU.

Predsednik Rumunije takodje je izrazio žaljenje što nije doneta odluka o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i priudruživanju Srbije i EU i izrazio uverenje da će 7. februara biti potpisan najavljeni prelazni sporazum o trgovini i viznim olakšicama.

Tadić je, zahvaljujući Rumuniji na principijelnom stavu u vezi rešavanja statusa Kosova i Metohije, naglasio da je Basesku čovek koji je uvek razumeo Srbiju, koja brani svoje legitimne interese na demokratski način.

"Srbija nikada neće odustati od evropske budućnosti koja je od suštinske važnosti za svakog pojedinca", naglasio je Tadić i dodao da Srbija neće odustati od borbe za teritorijalni integritet i da će "braniti legitimne interese, teritorijalni suverenittet i integritet na miran i diplomatski način".

Basesku će se popodne sastati i sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE