• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jočić se postepeno oporavlja

Dragan Jočić se postepeno oporavlja na Odeljenju intenzivne nege u Institutu "Banjica", izjavio je ministar Tomica Milosavljević.

 Jočić se postepeno oporavlja Izvor: MONDO

Milosavljević, koji prevodi lekarski konzilijum koji brine o Jočićevom opravku, najavio je da će se konzilijumu, radi multidisciplinarnog pristupa lečenju, tokom dana pridružiti Kiril Gorškov, reanimatolog Naučno-istraživačkog neurohirurškog Instituta "Burdenko" Ruske akademije medicinskih nauka.

Konzilijum koji je je u ponedeljak formirala Vlada Srbije čine stručnjaci Kliničkog centra Srbije, Instituta "Banjica", Vojnomedicinske akademije i njihove ruske kolege na čelu sa akademikom Aleksandrom Potapovim iz Moskve.

Taj lekarski tim će pratiti postupke i načine Jočićevog lečenja, o čemu će javnost redovno informisati vladina Služba za odnose sa javnošću.

Milosavljević je apelovao na novinare da se prilikom izveštavanja uzdrže od proizvoljnih komentara, da poštuju privatnost i lekarsku i novinarsku etiku.

Jočić je zadobio teške telesne povrede u saobraćajnoj nesreći, posle koje su i on i vozač Mirko Damjanović zbrinuti, kazao je Milosavljević i dodao da je u prvih nekoliko sati posle nesreće bilo moguće efiksano transportovati povređene u Beograd, izvršiti brzu dijagnostiku i odlučiti se za hitnu operaciju vozača.

Milosavljević je objasnio da je posle brze dijagnostike Jočićevih povreda u beogradskom Urgentnom centru doneta zajednička odluka doktora tog centra i Instituta "Banjica" da se pacijent prevede u taj institut, gde je u Spinalnom centru odmah urađena operacija koju je uspešno uradio tim predvođen prof. dr Zdeslavom Jovanovićem.

Saobraćajna nesreća u kojoj su teško povređeni Jočić i njegov vozač dogodila se u petak uveče na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE