• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić se naljutio na Hag i Solanu

Bilo bi najbolje da se i Tribubal, i Solana, i bilo ko iz međunarodne zajednice uzdrže od bilo kakvih izjava, rekao je Rasim Ljaljić.

 Ljajić se naljutio na Hag i Solanu Izvor: MONDO

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tibunalom Rasim Ljajić izjavio je da hapšenje Stojana Župljanina predstavlja izolovan slučaj i da nije povezano sa saznanjima o ostalim haškim beguncima i njihovim jatacima.

Ljajić je za TV B92 rekao da su besmislene tvrdnje iz Haškog tribunala da su "ostali haški begunci dostupni" srpskim vlastima.

"To je jedna velika besmislica i još veća, možda, politička nekorektnost, od strane Tribunala", rekao je Ljajić.

On nije krio razočarenje ocenama iz Haga, rekavši da "umesto da odaju priznanje za ono što je učinjeno i umesto na pravi način da tretiraju ovo hapšenje... imate jednu ovakvu izjavu Tribunala".

"Tako da bi najbolje bilo da se i Tribubal, i Solana, i bilo ko iz međunarodne zajednice uzdrže od bilo kakvih izjava. Mi ovo radimo zbog nas, zato što je to naša politička, moralna, međunarodna i svaka druga obaveza", naglasio je Ljajić.

On je podsetio da je hapšenje Župljajina izvršeno "u vrlo delikatnom i osetljivom političkom trenutku" za Srbiju, kada se vode pregovori oko formiranja vlade, gde je preuzet takav rizik da se izvrši hapšenje "gde je pretila realna opasnost da dođe do krvoprolića i incidenata sa tragičnim posledicama".

Ljajić je naglasio da država Srbija čini sve da ispuni svoje međunarodne obaveze da se preostali haški begunci nađu pred Tribunalom i podsetio da je 26. marta izvršena akcija potrage i neuspešnog hapšenja Župljanina i od tada neprekidno su trajale aktivnosti da se on uhapsi.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE