• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Nije fer... razgovaraju socijalisti i DS

Aleksandar Vučić izjavio je da ta stranka ima informacije o intenzivnim sastancima socijalista i predstavnika liste "Za evropsku Srbiju".

 Vučić: Nije fer... razgovaraju socijalisti i DS Izvor: MONDO

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da su neki od tih sastanaka održavani i dok su vođeni pregovori socijalista, radikala i narodnjačke koalicije DSS-NS, kao i da su oni poslednjih dana učestali.

Prema njegovim rečima, "nije fer" da socijalisti lažu SRS i DSS-NS da ne pregovaraju o formiranju vlade sa Demokratskom strankom.

Na pitanje zašto i dalje pozivaju SPS na razgovore, Vučić je naveo da je Srbija važnija od bilo čije sujete, kao i zbog toga što se uzdaju u razum i moral da će ta stranka doneti pravu odluku: "SRS je ušla u pregovore sa najboljim namerama i pokušavali smo da činimo ustupke, ali je očigledno da nisu svi sa jednakom željom ušli o te razgovore, već su istovremeno razgovorali sa drugom stranom."

Generalni sekretar SRS-a je pozvao socijaliste da još jednom razmisle šta su želeli građani koji su glasali za njih i da razmisle o tome što su na izborima prvi put posle osam godina pobedili "dosovsku vlast" i one koji su sprovodili pljačkaške privatizacije.

"Mi smo spremni za nastavak razgovora, ako ih bude", istakao je Vučić i dodao da će ta stranka podneti Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU koji će u jednom članu sadržati interpretativnu normu - kako Srbija tumači taj sporazum. On je ponovio i da SRS smatra da je pravna analiza SSP-a koju je sačinila Demokratska stranka Srbije dobro urađena i da gotovo ništa ne može da joj se zameri.

Povodom formiranja gradske vlasti u Beogradu, Vučić je rekao da se predstavnici koalicije radikala, socijalista i narodnjaka sastaju svaki dan i da planiraju performanse i skupove u znak protesta zbog kasnog zakazivanja konstitutivne sednice.

Najavio je da će u subotu početi akcija prikupljanja potpisa za peticiju, a da će sledeće srede ispred Skupštine Beograda biti održan veliki skup.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE