• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS: Pregovori samo s narodnjacima i SRS

Krkobabić u fokusu političke scene, jer sa svojih pet mandata može da "preseče" u situaciji u kojoj se nalazi Srbija u potrazi za novom vladom

 SPS: Pregovori samo s narodnjacima i SRS Izvor: MONDO

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je da koalicija oko SPS-a sada pregovore o novoj vladi vodi samo s "narodnjačkom koalicijom" i SRS i da nije bilo nikakvih zvaničnih pregovora sa DS-om.

"Trenutno vodimo samo pregovore s grupacijom okupljenom oko 'narodnjaka' i SRS i, ukoliko oni ne mogu ili neće da ostvare naš socijalni projekat, tražićemo izlaz na drugim vratima", rekao je Krkobabić "Večernjim novostima".

Kako navode "Novosti", u Krkobabića su trenutno uprte oči svih aktera političke scene, jer sa svojih pet mandata može da preseče pat poziciju u kojoj se nalazi Srbija u potrazi za novom vladom.

On je ukazao da je zahtev PUPS-a da se odmah posle konstituisanja vlade penzije povećaju za 10 odsto i da se do kraja godine promeni Zakon o penzijskom osiguranju, čime bi se penzije uskladjivale sa 70 odsto od prosečne zarade i to dva puta godišnje.

"Treće, da se promeni ili donese novi zakon o zdravstvenom osiguranju, kojim bi se uvela besplatna zdravstvena zaštita za stariju populaciju. I četvrto, da naša partija kontroliše sprovodjenje toga", rekao je Krkobabić.

On je istakao da nije bio zadovoljan analizom zahteva PUPS-a, koju je napravio "narodnjački blok", jer su "samo konstatovali da je stanje u oblasti socijalnih davanja neodrživo" i vratili mu njegove grafikone koje im je poslao.

"Nezadovoljan sam, jer hoću odgovor na principe koje sam im postavio", naglasio je Krkobabić i dodao da bi predsednik SPS-a Ivica Dačić u razgovorima s koalicijom D S S-NS i radikalima trebalo da još jednom pokrene to pitanje.

On je rekao da će ići na ostvarenje tih principa sa onom grupacijom koja bude spremna da ih realizuje i da će, ukoliko grupacija oko "narodnjaka" i radikala na to ne bude spremna, ili ne bude htela, tražiti novo rešenje.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE