• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narodnjaci i socijalisti tvrde da "opstaju" u Beogradu

Funkcioner SPS Aleksandar Antić izjavio je da pregovori na republičkom nivou ne mogu da utiču na koaliciju sa radikalima i narodnjacima u Beogradu.

 Narodnjaci i socijalisti tvrde da "opstaju" u Beogradu Izvor: MONDO

"Nema nikavih razloga da se ti pregovori dovode u vezu jedni sa drugima. Kada je je konstituisanje gradske vlasti u pitanju, pregovori su okončani, imamo koalicioni sporazum i nadam se da je svima jasno da smo spremni da zajedno formiramo vlast. Sad samo čekamo da (Zoran) Alimpić promeni svoju odluku i održi sednicu Skupštine grada u nekom normalnijem vremenu od 14. jula", kazao je Antić novinarima.

Kako je dodao, "potpuno treba da bude svima jasno da je to što Alimpić radi jedno gubljenje vremena jer ukoliko odlaganje ima cilj da SPS promeni svoj stav za formiranje gradske vlasti to je gubljnje vremena za sve, a naročito za građane Beograda".

Na pitanje šta ako SPS bude uslovljen da raskine koaliciju na gradskom nivou radi formiranja republičke vlade, Antić je rekao da ne vidi da je bilo ko u prilici da bilo čime uslovljava SPS. On je istakao da nije ni u interesu SPS da se prekine dogovorena gradska koalicija s obzirom da je, kako je naveo, Demokratska stranka proteklih osam godina vladala na nekvalitetan način.

"Interes SPS-a i građana Beograda ne može biti da mi sa njima formiramo gradsku vladu i ovaj način ponašanja Alimpića govori o tome da tu nema dodirnih tačaka i neke perspektive u našim odnosima", dodao je funkcioner SPS.

On je kazao da na gradskom nivou potpuno može da isključi mogućnost formiranja koalicije sa Liberalno demokratskom partijom. "Pošto je LDP preduslov za formiranje bilo koje druge većine u odnosu na ovu koju trenutno imamo u Beogradu ti znači da je tako nešto isključeno", dodao je Antić.

Porptarol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović kazao je u vezi sa pregovorima na republičkom nivou sa SPS i radikalima, da su sada na potezu socijalisti koji treba da odgovore na pravnu analizu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i analizu o penzijama.

On je rekao da ćutanje i neodgovaranje na analize DSS može da bude neki odgovor i dodao da će vrlo brzo biti jasno kakav će taj odgovor i biti. "Ukoliko ne može da se postigne saglasnost o pravnoj analizi i ako ne mogu da iznesu svoje argumente i predloge, kako da u državnom i nacionalnom inetresu donesemo zajednički stav i vodimo politiku po tom pitanju, mi onda nema dalje šta da razgovaramo", kazao je Mladenović.

Mladenović je takođe istakao da pregovori na republičkom nivou ne mogu uticati na koaliciju formiranu u Beogradu.

U novom performansu ispred Skupštine grada, omladina SRS, DSS i koalicije okupljene oko SPS poručila je vršiocu dužnosti gradonačelnika Beograda Zoranu Alimpiću da je "vreme da ode na odmor kako bi se odmorio i Beograd".

Oni su predali Alimpiću prospekte za letovanje i rekvizite za plažu uz parolu "Odmor Alimpiću da odmori Beograd". Omladinci su objasnili da time žele da podsete gradonačelnika da treba da odmori kako bi se konstitutivna sednica skupštine grada održala pre 14. jula za kada ju je zakazao. Oni su izrazili spremnost i da Alimpiću plate odmor kako bi se vlast u Beogradu konstituisala ranije.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE