• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fratini: U EU bez viza iduće godine

Građani Srbije će od 2009. godine bez viza putovati u zemlje EU, najavljuje potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini.

 Fratini: U EU bez viza iduće godine  Izvor: MONDO

Uoči posete Srbiji, Fratini je u intervjuu Radio-televiziji Srbije rekao da će u dijalogu Evropske komisije i Beograda biti odredjene glavne oblasti vizne liberalizacije vezane za pitanje kontrole granica i opšte javne bezbednosti.

"Znamo da 70 odsto mladih ljudi u Srbiji nikad nije putovalo u inopstranstvo. To nije prihvatljivo i mi želimo da pomognemo da se ta situacija prevazidje", rekao je Fratini koji je i komesar za pravosudje i unutrašnje poslove EU.

On je dodao da bi tokom pregovora o viznoj liberalizaciji Evropske komisije i Beograda trebalo da se utvrde precizni uslovi koji vode Srbiju ka uključenju u "Belu Šengen listu".

Prema njegovim rečima, brzina uspostavljanja bezviznog režima izmedju EU i Srbije zavisiće pre svega od Beograda, ali i od Brisela i njegove pomoći Srbiji.

Potpredsednik Evropske komisije u sredu dolazi u Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Fratini će, potom, sa potpredsednikom Vlade Srbije Božidarom Djelićem prisustvovati početku dijaloga Beograda i Brisela o ukidanju viza.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE