• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori demokrata i socijalista sledeće sedmice

Iz redova koalicija oko SPS i DS najavljeni pregovori o formiranju vlade za sledeću sedmicu.

 Pregovori demokrata i socijalista sledeće sedmice Izvor: MONDO

Pregovori koalicije Socijalističke partije Srbije (SPS), Pokreta ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvene Srbije (JS) sa listom "Za evropsku Srbiju" koju predvodi Demokratska stranka (DS) počeće početkom iduće nedelje, najavio je za Tanjug lider JS Dragan Marković Palma.

"Imajući u vidu da je koalicija SPS-PUPS- JS dobila odgovor od DSS vezano za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP), da su oni za poništavanje Sporazuma i protiv ratifikacije i da je ekspertski tim rekao da je taj Sporazum neprihvatljiv, to znači za JS konačan prestanak razgovora sa DSS", objasnio je Palma koji je boravio u Beču povodom održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu.

Upitan kada će otpočeti pregovori sa DS on je rekao da će to biti iduće nedelje, u ponedeljak ili utorak, te podvukao da nema alternative proevropskoj vladi, i da će ona biti dogovorena u vrlo kratkom roku.

"Buduću vladu Srbije činiće koalicija SPS-PUPS-JS, DS, kao i stranke nacionalnih manjina", uveren je Marković koji smatra da će ta vlada biti stabilna i da će se održati čitav mandat.

Kada je reč o koaliciji na nivou grada Beograda, Marković je objasnio da nije učestvovao u tim razgovorima, ali da ne vidi prepreku da se na različitim nivoima dogovore različite koalicije, kao što je to slučaj saradnje raznih stranaka na opštinskom nivou, suprotno koaliciji u vladi Srbije.

I ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkcih očekuje da pregovori sa koalicijom stranaka okupljenom oko socijalista počnu sledeće nedelje i da veruje da je to sasvim izvesno.

"Sa druge strane, nemoguća je vlada DSSS S i radikala, oni ne mogu da skupe ni teorijski 126 poslanika", rekao je Dinkić novinarima, na skupu o investicijama u jugoistočnoj Evropi koji je organizovao magazin "Ekonomist".

Ministar je dodao i da je formiranje vlade sa DS i socijalistima jedina alternativa: "Verujem da će do kraja meseca biti izglasana i formirana proevropska vlada, koja će Srbiju do kraja mandata uvesti u EU."

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE