• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Shefer: Bezbednosne snage Kosova neće biti vojska

Generalni sekretar NATO izjavio je da Bezbednosne snage Kosova, koje bi NATO trebalo da obuči, neće biti vojska, već snage za bezbednost.

 Shefer: Bezbednosne snage Kosova neće biti vojska Izvor: MONDO

Jap de Hop Shefer je u Briselu naglasio da će Kfor na Kosovu nastaviti da deluje na temelju rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Shefer je saopštio da su se ministri odbrane NATO na zasedanju u Briselu i danas dotakli Kosova i rekao da o tome nije bilo reči prilikom susreta ministara Atlantskog saveza i ruskog ministra odbrane Anatolija Serdjukova.

On je time odgovorio na pitanje novinara da li je sa Serdjukovim razgovarano o predlogu generalnog sekretara UN Ban Ki Muna za "preoblikovanje" UNMIK-a i dolazak Euleksa, kao i o odluci NATO da obučava bezbednosne snage Kosova.

Shefer je ocenio da je još rano da se o tome razgovara s ruskom stranom, istakavši i da je to prevashodno politička, a ne baš bezbednosno-odbrambena tema.

NATO će, po njegovim rečima, preuzeti "odgovornost u okviru novih zadataka, kad je reč o bezbednosnim snagama Kosova, koje nisu neka vojska".

Zamoljen da kaže kakav je ishod razgovora o tome koji je on, juče u Parizu, imao s Ban Ki Munom, Shefer je odgovorio da se "on slaže sa mnom, ako se pročita njegovo pismo" Beogradu i Prištini.

Američki državni sekretar Robert Gejts je novinarima kratko rekao da je odluka NATO o obuci budućih bezbednosnih snaga na Kosovu bila "preko potrebna".

Gejts je istakao i da je neophodna "glatka tranzicija" misije UNMIK na Kosovu.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE