• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ban je pisao Tadiću, a ne Koštunici

Ban Ki Mun je pismo uputio lično Tadiću, pa mu je predsednik Srbije i odgovorio, objasnio je Dragoljub Mićunović.

 Ban je pisao Tadiću, a ne Koštunici Izvor: MONDO

Predsednik Srbije zatražio je od generalnog sekretara UN da predlog o preustrojstvu UNMIK na Kosovu stavi pred Savet bezbednosti svetske organizacije, izjavio je predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović.

"Na žalost, mi uvek imamo u zasedi neprijatelje evropskih integracija i saradnje sa svetom, pa je to odmah dočekano kao prodaja Kosova, gubljenje integriteta i teritorije", rekao je Mićunović agenciji Beta, reagujući na izjavu premijera Srbije da predsednik nije imao ovlašćenja da odgovara na pismo generalnog sekretara UN.

On je objasnio da se generalni sekretar UN Ban Ki Mun pismom obratio predsedniku Srbije Borisu Tadiću, upitavši da li je moguće, poštujući Rezoluciju 1244 i integritet Srbije, da se jedan deo nekih prinadležnosti iz civilnog sektora prepusti Evropi.  Prema Mićunovićevim rečima, pismo je lično upućeno Tadiću, koji je odgovorio da Srbija želi da plan sekretara ima pokriće Saveta bezbednosti.

Nakon toga, oglasio se premijer Vojislav Koštunica, koji je ocenio da Tadić nije smeo da odgovori sam na Banovo pismo, jer nema ovlašćenja da vodi spoljnu i unutrašnju politiku zemlje.

"To je jedna priča koju smo mi čuli, a koja je plašila građane, na taj način da zaustavlja proces evropskih integracija i ekonomski uspon", ocenio je Mićunović i dodao da je Koštuničina izjava proizvod nezadovoljstva njegove partije (DSS) izbornim rezultatima.

On je ponovio da je DS, čiji je Tadić lider, protiv toga da Misija Evropske unije - Euleks dođe na Kosovo bez odluke Saveta bezbednosti UN.

Predsednik Srbije Boris Tadić primio je u četvrtak pismo generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o preustrojstvu misije UN na Kosovu s ciljem da se Misiji EU - Euleks omogući da preuzme ojačanu operativnu ulogu na Kosovu u saglasnosti s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE