• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS traži sednicu Skupštine Srbije

Poslanički klub DSS-NS predaće zahtev predsedavajućem parlamenta Jovanu Krkobabiću da zakaže nastavak sednice Skupštine Srbije.

 DSS traži sednicu Skupštine Srbije Izvor: MONDO

Oni se nadaju da bi se na toj sednici donela odluka da se ne prihvata misija Euleksa na Kosovu i Metohiji, izjavio je šef tog poslaničkog kluba Miloš Aligrudić.

"To smo činili i ranije, kada smo u toku konstitutivne sednice (prethodnog saziva) raspravljali o odbacivanju plana za Kosovo i Metohiju Martija Ahtisarija", rekao je Aligrudić Tanjugu.

On je precizirao da će poslanički klub DSS-NS razgovarati i sa ostalim strankama o tom zahtevu i da ne očekuje bilo kakve probleme u vezi sa tim.

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da će o ovom zahtevu DSS biti odlučeno u skladu sa statutom stranke.

"O tom zahtevu, ukoliko bude poslat stranci, odlučićemo u skladu sa našim statutom i načinom kako funkcioniše, odnosno politikom", rekao je Todorović, podsetivši da se "takva vrsta presedana već dogodila".

Todorović je, međutim, ocenio da bi bila potrebna sednica Skupštine Srbije na kojoj bi se poslanici izjasnili o pismu generalnog sekratara UN Ban Ki-Muna upućenom predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Prema njegovim rečima, na osnovu onoga što je moglo da se sazna u javnosti, to pismo je uvod u nezavisnost Kosova i Metohije, tako što bi se misiji Euleksa dala određena prava koje je do sada imao UNMIK.

Todorović je podsetio da je najspornije to što odluka nije "prošla" kroz Savet bezbednosti UN.

"Na ovaj način se izbegava SB, a Rusija je već izrazila nezadovoljstvo i negodovanje što se zaobilaze Ujedinjene nacije, odnosno SB i na taj način Rezolucija 1244", rekao je Todorović.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE