• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekonstrukcija višegradskog mosta počinje na ljeto

Zamjenik glavnog direktora Turske razvojne agencije "Tika" Hasan Burak Ceran rekao je danas u Višegradu da će prvi radovi na rekonstrukciji mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini početi u ljeto ove godine.

 Rekonstrukcija višegradskog mosta počinje na ljeto Izvor: MONDO

"Završeni su svi projekti i u toku je konkurs za odabir glavnog izvođača radova, koji će trajati do dvije i po godine", dodao je Ceran.

Ceran je pojasnio da će glavni majstori, stručnjaci i arhitekte doći iz Turske, ali će među izvođačima radova biti i radnici sa teritorije BiH.

"Naš cilj je da ovaj most iz 16. vijeka učvrstimo i restauriramo, vodeći računa da se ne okrnji njegova originalna ljepota i izgled, za šta se neće štedjeti sredstva", naglasio je Ceran i dodao da ovaj projekat nije samo pitanje ekonomije, već i poštovanje prema istoriji i značaju građevine.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović izrazio je zadovoljstvo konačnom najavom početka radova, napomenuvši da će ovaj grad na Drini ove godine biti veliko gradilište. "Nastaviće se izgradnja Andrićgrada, dok će početi da se pravi i poslovna zgrada preduzeća `Hidroelektrane na Drini`", naveo je Popović.

Rekonstrukciju Ćuprije na Drini finansiraće "Tika", a projekat će koštati oko 3,5 miliona evra. Most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu stavljen je na Uneskovu listu zaštićenih spomenika svjetske kulture u junu 2007. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE