• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Formiranje Savjeta ministara - događaj godine u BiH

Događajem godine na manifestaciji "Večernjakov pečat" proglašeno je formiranje Savjeta ministara BiH, a nagradu je u Mostaru primio Vjekoslav Bevanda.

 Formiranje Savjeta ministara - događaj godine u BiH Izvor: MONDO

Nagradu, koju dodjeljuje "Večernji list", izdanje za BiH, Bevandi je uručio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

"Večernjakov pečat" za najboljeg diplomatu dobio je američki ambasador Patrik Mun, a u kategoriji privreda i finansije nagrađen je guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić.

Priznanje za uspjeh godine uručeno je predsjedniku Vlade Republike Srpske Aleksandru Džombiću, a Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije dobio je nagradu ''Večernjakov pečat'' za osobu godine u kategoriji ''Međureligijski dijalog i tolerancija''.

U kategoriji "Medija pres" nagradu je dobio Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Osoba godine po izboru čitalaca "Večernjeg lista" je časna sestra Lukrecija Mamić, koja je ubijena u Burundi u novembru prošle godine dok je obavljala svoju misiju kao redovnica katoličke crkve. Sestra Lukrecija Mamić porijeklom je iz Tomislavgrada.

Nagradu za humanistu godine dobio je doktor Benjamin Markin, a za naučnika godine proglašen je doktor Damir Marjanović.

"Večernjakov pečat" za osobu godine u kategoriji promocija BiH u svijetu pripao je američkoj glumici Anđelini Džoli. Za kulturni događaj godine nagradu su dobili Dani Matice hrvatske Mostar, a "zvijezda godine" je glumica Ornela Vištica iz Mostara.

Za sportski uspjeh godine "Večernjakov pečat" pripao je Ivanu Veliću, treneru Košarkaškog kluba "Široki Brijeg". Nagradu u kategoriji "Naše gore list" dobio je doktor Vjekoslav Jeleč.

U kategoriji društveni dijalog nagrada je pripala dekanu Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Šaćiru Filandri.

Manifestaciji "Večernjakov pečat" održana je večeras u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić dobio je večeras nagradu ''Večernjakov pečat'' za uspjeh godine, koju dodjeljuje "Večernji list", izdanje za BiH.

Džombić je, obraćajući se na manifestaciji ''Večernjakov pečat'' u Mostaru, rekao da je ostao zatečen dobijanjem ove nagrade, koju smatra priznanjem cijeloj Vladi Srpske, koja funkcioniše kao tim.

Premijer Srpske kaže da on nije klasičan političar, dodavši da je prvo bio ministar finansija Republike Srpske, a da mu je potom, u vremenu velikih izazova, predsjednik Srpske Milorad Dodik ukazao povjerenje i čast da bude predsjednik Vlade.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE