• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski državljani glasaju u Sarajevu i Banjaluci

U zgradi "Optima grupe" u Banjaluci zatvoreno je biračko mjesto na kojem su 74 ruska državljanina glasala na izborima za predsjednika Rusije.

 Ruski državljani glasaju u Sarajevu i Banjaluci Izvor: MONDO

To je potvrđeno Srni na ovom biralištu.

Biračko mjesto u banjalučkoj Ulici kralja Alfonsa Osmog 37 otvoreno je jutros u 10.00 časova.

Predsjednik Biračkog odbora u Amabasadi Ruske Federacije Aleksej Kerestedžijanc rekao je Srni da je biračko mjesto u zgradi Ambasade, u Ulici Urijan Dedina 93 u Sarajevu otvoreno jutros u 8.00 časova, a biće zatvoreno večeras u 20.00 časova.

Kerestedžijanc je naglasio da u BiH na biračkom spisku ima oko 250 državljana Ruske Federacije sa pravom glasa. "Svaki državljanin Ruske Federacije koji ima važeći pasoš može da dođe da glasa", rekao je on i dodao da u Sarajevu mogu glasati i državljani Ruske Federacije koji u BiH borave kao turisti ili su na proputovanju.

Kandidati na predsjedničkim izborima su Vladimir Putin iz Jedinstvene Rusije, Genadij Zjuganov iz Komunističke partije, Sergej Mironov iz Pravedne Rusije, Vladimir Žirinovski iz Liberalne demokratske stranke Rusije i nezavisni kandidat Mihail Prohorov.

Zakon o predsjedničkim izborima propisuje da pobjednik mora dobiti više od 50 odsto glasova izašlih birača, a ukoliko se to ne dogodi dva kandidata koja su dobila najviše glasova idu u drugi krug.

Očekuje se da će predsjedničke izbore u Rusiji pratiti 600 međunarodnih posmatrača, uključujući Posmatračku misiju OEBS-a, posmatračku delegaciju Evropskog parlamenta i Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, te više od 4 000 novinara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE