• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni akteri pucnjave u Sarajevu

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je E. B, S. H. i G. A. koji su bili učesnici sinoćne pucnjave u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

 Uhapšeni akteri pucnjave u Sarajevu Izvor: MONDO

U MUP-u Kantona Sarajevo navode da je tom prilikom E. B. lakše povrijeđen u obje noge iz automatskog oružja, dok je S. H, osim zadobijene rane na glavi, ranjen i u ruku.

Policija je u obrazloženju događaja navela da je S. H. sa G. A. presreo E. B, na kojeg su pucali i pobjegli. Tokom bijega, njih je presrela policijska patrola, na koju je G. A. ispalio rafalnu vatru. Policijski službenici su upotrijebili službeno oružje i tom prilikom ranili S. H, a G. A. uhapsili.

Nakon pružene ljekarske pomoći u bolnici Koševo, uhapšeni su i E. B. i S. H. i sva trojica predati u Odsjek za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Federalni mediji javljaju da su uhapšeni Edis Bunar i Suvad Hodžić.

Uhapšeni, koji će danas biti predani Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, terete se za teška krivična djela protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine.

Tokom pucnjave došlo je do oštećenja na dva stana u Ulici Geteova i na jednom stanu u Ulici Trg nezavisnoti, kao i na parkiranom automobilu "dačija logan".

Na osnovu sudske naredbe, izvršen je i pretres objekata na području opštine Novi Grad koje uhapšeni koriste. Tom prilikom kod S. H. je pronađeno i oduzeto šest pištoljskih metaka i mobilni telefon, od G.A. su oduzeta 24 puščana metka, 18 pištoljskih metaka, dva okvira sa futrolama, kapa "fantomka" i plastični pištolj, dok je od E.B. oduzet puščani metak i "fantomka".

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Rad na rasvjetljavanju ovog događaja se nastavlja, a protiv uhapšenih biće preduzete zakonom predviđene mjere.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE