• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIP potrošio 40 miliona KM

Ministarstvo inostranih poslova BiH je za devet mjeseci prošle godine potrošilo oko 40 miliona maraka, ali su adekvatni rezultati izostali zbog krize.

 MIP potrošio 40 miliona KM Izvor: MONDO

Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH je za devet mjeseci prošle godine potrošilo oko 40 miliona maraka i uspjelo da "poveže" zemlju sa Kongom, Tavulom, Antigvom, Republikom Saveza Mjanmar, ali su adekvatni ekonomski rezultati međudržavnih ugovora izostali zbog krize, nemira i revolucija širom svijeta.

U izvještaju o radu za prošlu godinu, objavljenom na stranici Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH, MIP se pohvalio uspostavljanjem diplomatskih odnosa sa "čak" sedam država članica UN - Republikom Kongo, Republikom Trinidad i Tobago, Tavulu, Antigva i Barbuda, Republikom Saveza Mjanmar, Gabonom i Malavijem, prenosi "Glas Srpske".

"Uspostavljanje diplomatskih odnosa sa navedenim državama rezultat je opsežnih diplomatskih aktivnosti koje je MIP preduzeo s ciljem uspostavljanja diplomatskih odnosa BiH sa državama sa kojima do sada nisu uspostavljeni diplomatski odnosi", ističe se u izvještaju.

Na osnovu odluka o privremenom finansiranju MIP-u je prošle godine iz budžeta odobreno 60,3 miliona KM, od čega je za tekuće izdatke bilo planirano 54,3 miliona. U prvih devet mjeseci prošle godine MIP je potrošio oko 40 miliona maraka, što znači da su prosječno mjesečno trošili oko 4,4 miliona KM.

"Tokom izvještajnog perioda su inicirani, potpisani ili ratifikovani brojni međudržavni ugovori, ali su ipak izostali adekvatni ekonomski rezultati zbog krize u svijetu, nemira i `revolucije` širom svijeta", navodi se u izvještaju.

Izvještaj o radu MIP-a iduće sedmice razmatraće Komisija za spoljne poslove parlamenta BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE