• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iračani doputovali u posjetu BiH

Predstavnici parlamenta i Ministarstva odbrane Iraka doputovali su danas u petodnevnu studijsku posjetu BiH

 Iračani doputovali u posjetu BiH Izvor: MONDO

U okviru posjete će se sastati sa predstavnicima vlasti BiH i međunarodne zajednice u BiH, saopšteno je iz Međunarodne organizacije za migracije.

Tokom posjete biće održana zajednička prezentacija Ministarstva odbrane BiH i IOM-a o procesu reforme odbrane u BiH, kao i i procesu otpuštanja prekobrojnog personala iz Oružanih snaga BiH, te prezentacija o zbrinjavanju i reintegraciji otpuštenih pripadnika Oružanih snaga BiH putem programa ''NATO perspektiva'', koji provodi IOM.

Uzimajući u obzir potrebe za reformom odbrane u Iraku, kao i interes lokalnih vlasti za pokretanjem aktivnosti koje bi u nekim aspektima bile slične onima koje su u procesu implementacije u BiH, IOM u BiH vjeruje da iskustva i naučene lekcije Ministarstva odbrane BiH mogu biti velika podrška naporima Ministarstva odbrane Iraka.

Sa druge strane, ovakva razmjena iskustava bila bi izuzetna prilika Ministarstvu odbrane BiH da predstavi odlične rezultate koji su ostvareni na ovom polju.

Iračka delegacija će se sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, ambasadorom Turske u BiH Ahmetom Jildizom, komandantom NATO štaba u BiH brigadnim generalom Gerijem Hafmanom, te predstavnicima NATO zemalja donatora programa ''NATO perspektiva'' i njegovim korisnicima u Sarajevu i Mostaru.

U Parlamentarnoj skupštini BiH iračku delegaciju ugostiće predstavnici Komisije za odbranu i bezbjednost BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE