• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda protiv povećanja PDV-a

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda upozorio je da bi povećanje PDV-a osiromašilo građane!

 Bevanda protiv povećanja PDV-a Izvor: MONDO

''Povećanje stope PDV-a ne bi donijelo nikakve efekte, jer bi osiromašeni kućni budžeti imali isto novaca, a kupovao bi se manji broj namirnica'', izjavio je Bevanda.

Bevanda je istakao da on nije ni za diferenciranu stopu PDV-a jer je, kako je pojasnio, najlakše prikupljati porez na način da postoji jedinstvena stopa PDV-a.

''Ja sam za to, što sam i pokušavao dok sam bio u Vladi Federacije BiH, da se konačno uvede socijalna karta i da se u svim budžetima, na svim nivoima, predvidi novac za subvencionisanje, te da se na taj način omogući najugroženijim slojevima društva da imaju primanja koja im obezbjeđuju minimum normalnog života'', rekao je Bevanda za "Dnevni avaz".

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH rekao je da je ohrabren i da ga raduje dogovor šest lidera političkih stranaka u BiH o vojnoj imovini, kao jednom od preduslova za put BiH ka NATO-u.

Sa druge strane, iako nema konkretnog političkog dogovora o provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH", Bevanda smatra da se i na tom planu ''stvari kreću nabolje''.

On je izrazio nadu da će na sutrašnjoj sjednici Fiskalnog savjeta BiH biti postignut dogovor o Globalnom fiskalnom okviru 2012-2014. godina, jer to je osnovni uslov za donošenje budžeta institucija BiH za ovu godinu, a koji bi, prema njegovim očekivanjima, trebalo biti usvojen do kraja mjeseca.

Govoreći o ispunjavanju uslova BiH za članstvo u EU, Bevanda je ponovio da ''nema kandidatskog statusa bez provođenja presude `Sejdić-Finci`, bez Globalnog fiskalnog okvira ili bez implementacije Zakona o državnoj pomoći''.

''Sve je do nas. Zna se šta je čija obaveza.Obaveze koje je pred nas stavila EU mogu se riješiti vrlo brzo. Naravno, ako za to postoji volja i ako opet nećemo sve politizovati i zbog sitnih interesa vući svako na svoju stranu'', zaključio je Bevanda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE