• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupile karte na prigradskim linijama

Karte prigradskog prevoza u Banjaluci na linijama prema Laktašima, koje drže "Autprevoz" i "Bočac turs", poskupile su za 70 feninga.

 Poskupile karte na prigradskim linijama Izvor: MONDO

Tako sada, umjesto dosadašnjih 1,60 KM, za vožnju je potrebno izdvojiti 2,30 KM, pišu "Nezavisne novine".

"Iznenadila sam se kada sam ušla u autobus koji saobraća prema Trnu i morala da iz novčanika dodajem još novca. To će biti dodatni trošak za ionako skroman kući budžet", kazala je jedna putnica.

Poskupljenje karata pomenuti prevoznici pravdaju enormno visokim cijenama goriva, ali i činjenicom da je Trn oduvijek pripadao drugoj zoni, koja nije gradska.

"Do korekcije cijena je došlo na pojedinim linijama u prigradskom saobraćaju. Riječ je o linijama za Laktaše, Bakince, Rajčevce, Šeškovce, Romanovce, Crkvenu, te o linijama za Trn i Bukovicu, gdje je došlo do korekcija cijena ne na čitavoj liniji, nego do zonalnog poskupljenja", kazala je Aldena Mitrić, marketing menadžer "Autoprevoza".

Cijena goriva na domaćem tržištu, objašnjava ona, negativno utiče na poslovanje svih prevoznika, te je iz tog razloga i došlo do korekcija cjenovnika, koje su dosad odlagali.

Riječ je o linijama za Laktaše, Bakince, Rajčevce, Šeškovce, Romanovce, Crkvenu, te o linijama za Trn i Bukovicu, gdje sada karta umjesto 1,60 KM košta 2,30 KM

Mitrićeva objašnjava da se radi o usklađivanju cijena na pomenutim linijama s cijenama u gradsko-prigradskom saobraćaju, jer su ove linije dosad imale nižu cijenu u odnosu na dužinu linije. Što se tiče poskupljenja karata u gradskom saobraćaju, "Autoprevoz" zasad ne planira poskupljenje.

"Kod nas je samo poskupjela linija Trn - Banjaluka, koja pripada drugoj zoni. I mi i 'Autoprevoz' smo vozili kao da je u pitanju prva zona, ali sad smo to razdvojili, pa je Trn došao tamo gdje i pripada", objasnila je Svetislava Kaurin, referent za saobraćaj "Bočac tursa", dodajući da, zbog cijena goriva koje bjesne, nisu više u mogućnosti da daju popust na ove linije i da izravnjavaju cijene istih.

Kaurinova ne krije da se putnici žale, ali objašnjava da oni, zapravo, godinama nisu plaćali ono što je trebalo, te da su sadašnje cijene prigradskog saobraćaja sasvim realne.

"Digla se cijela frka, a niko od putnika ne kaže da su se godinama vozili po znatno nižim cijenama. Mi smo samo, sticajem okolnosti, vratili cijene zoni kojoj i pripadaju", kazala je Kaurinova, te dodala da karte gradskog prevoza još neće poskupjeti, jer je sa gradom potpisan sporazum i imaju pravila po kojima dolazi do poskupljenja.

Iz "Pavlović tursa" su kazali da nisu mijenjali cijene, te da su one iste kako za gradski, tako i za prigradski prevoz.

Dragan Petrović, sekretar Udruženja potrošača RS, komentarišući povećanje cijene karte u prigradskom prevozu, kazao je da je to logično s obzirom na cijenu derivata.

"Da li su cijene korektne, nisam u poziciji da komentarišem", kazao je on.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE