• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frendi Omar deportovan u Alžir

Alžirski državljanin Frendi Omar, koji je proglašen prijetnjom po nacionalnu bezbjednost BiH, danas je u pratnji službenika Službe za poslove sa strancima deportovan u matičnu zemlju.

 Frendi Omar deportovan u Alžir Izvor: MONDO

U saopštenju Službe za poslove sa strancima BiH navodi se da je Omaru, uz mjeru protjerivanja, izrečena i zabrana ulaska u BiH u narednih pet godina.

Frendi Omar je u januaru 2010. godine već jednom bio deportovan iz BiH, uz zabranu povratka u trajanju od tri godine, ali je krajem septembra prošle godine lociran na području Čajniča. Nakon što je utvrđeno da ovaj alžirski državljanin ilegalno ušao u BiH, te da ilegalno boravi u zemlji, smješten je u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, gdje je do danas čekao okončanje procedure za njegovu ponovnu deportaciju u Alžir.

Ovaj strani državljanin je u ranijem periodu koristio više identiteta, čime je nastojao izbjeći deportaciju iz BiH.

Trenutno u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu boravi 39 stranih državljana, među kojima su i tri osobe koje su bezbjednosne institucije BiH proglasile prijetnjom po nacionalnu bezbjednost zemlje.

Pored njih, pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH je i jedan strani državljanin, koji, takođe, predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost BiH, a kojem je odlukom Suda BiH određena mjera nadzora na kućnoj adresi, uz svakodnevnu obavezu javljanja Terenskom centru Zenica.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE