• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Stavljanje zakona van snage najbolje rješenje

Ministar finansija BiH Nikola Špirić ocijenio je da je najbolje rješenje za problem prijevremenog penzionisanja pripadnika OS BiH stavljanje van snage zakona, kojim je to omogućeno.

 Špirić: Stavljanje zakona van snage najbolje rješenje Izvor: MONDO

"Ovaj zakon je loš i neetičan i njegova primjena mogla bi uvesti BiH u anarhiju", rekao je Špirić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je predložio da bi trebalo zajednički pristupiti traženju novih zakonskih rješenja za ovu populaciju, i to prvenstveno putem NATO-Trast fonda, koji nudi mogućnost prekvalifikacije, doškolovavanja ili otpremnine.

Špirić je potvrdio da je na osnovu ovog zakona stvoren dug od 29 miliona KM, za koji je istakao da treba da bude isplaćen.

On je ponovo upozorio da primjena ovog zakona vodi BiH u anarhiju, jer bi za njegovu dosljednu primjenu trebalo obezbijediti čak 300 miliona KM.

Špirić je naglasio da je danas pred novinarima iznio svoj lični stav, a ne Savjeta ministara BiH, i dodao da mu zbog njegovih stavova u vezi sa ovim problemom neki u BiH "već crtaju metu na leđima".

On je ponovio da je interes javnosti u BiH kresanje javne potrošnje, a da u suprotnom BiH ide u anarhiju.

Špirić je poručio da budžet institucija BiH u Savjetu ministara treba donijeti konsenzusom, a ne da neki ministri na problemu prijevremeno penzionisanih pripadnika Oružanih snaga BiH ubiru političke poene.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE