• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK ovjerio 78 prijava političkih partija

Centralna izborna komisija BiH danas je,od ukupno 87, ovjerila 78 prijava političkih partija za izborne jedinice i organe vlasti za koje ispunjavaju zakonom propisane uslove za učešće na lokalnim izborima zakazanim za 7. oktobar.

 CIK ovjerio 78 prijava političkih partija Izvor: MONDO

Od 338 prijava za ovjeru nezavisnih kandidata (od kojih 48 prijava nezavisnih kandidata pripadnika nacionalnih manjina, tri prijave udruženja koja su kandidovala tri kandidata i pet prijavljenih kandidata u ime grupe građana),CIK je ovjerio 186 nezavisnix kandidata i 53 nezavisna kandidata pripadnika nacionalnih manjina.

Odbijena je ovjera Bosanske demokratske stranke,jer ima izrečenu administrativnu mjeru iz 2011. godine kojom joj je zabranjeno učešće na narednim izborima.

Svim političkim subjektima koji danas nisu ovjereni ili nisu ovjereni u svim izbornim jedinicama za koje su podnijeli prijavu, CIK BiH će dostaviti obavještenja da u skladu sa Izbornim zakonom BiH imaju rok od dva dana od dana prijema obavještenja, da otklone nepravilnosti prijave.

Nepravilnosti se, uglavnom, odnose na nedovoljan broj validnih potpisa podrške i nedostatak dokaza o uplaćenoj taksi.

Rok za otklanjanje nedostataka ističe u ponedjeljak, 4. juna u 16.00 časova, a dokumentacija se dostavlja lično u sjedište CIK-a u Ulici Danijela Ozme sedam u Sarajevu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE