• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakon o rudarstvu

Novim Zakonom o rudarstvu RS predviđa se obavezno zaključivanje ugovora o koncesiji za eksploataciju svih mineralnih sirovina

  Zakon o rudarstvu Izvor: MONDO

Zakonom se predviđa i pojednostavljenje procedura za eksploataciju mineralnih sirovina i izvođenje rudarskih radova, te izbjegava dosadašnja praksa dvostrukog odobravanja eksploatacije putem ugovora o koncesiji i odobrenja za eksploataciju.

Donji prag bankarske garancije za investiciju u rudarstvu iznosiće tri odsto vrijednosti investicije, dok će maksimalna vrijednost garancije biti pet odsto.

Novim zakonom, koji će Narodna skupština razmatrati na 19. sjednici, propisuje se obavezna izrada dopunskog rudarskog projekta za rudarske objekte izgrađene izvan granica eksploatacionog polja, a definiše se i za koje rezerve mineralnih sirovina nije potrebno vršiti dodatna geološka istraživanja.

Vlada Srpske, koja je predlagač Zakona, očekuje da će doći do optimalnijeg i efikasnijeg korišćenja mineralnih sirovina i uvođenja zakonitosti u rad privrednih društava koja se bave ovom djelatnošću, kao i maksimalno angažovanje stručnjaka u oblasti rudarstva u radu ovih privrednih društava.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE