• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UIO: Prikupljeno 2,272 milijarde maraka prihoda

Uprava za indirektno oporezivanje BiH prikupila je u prvih pet mjeseci ove godine 20 miliona KM više prihoda u odnosu na isti period prošle

 UIO: Prikupljeno 2,272 milijarde maraka prihoda Izvor: MONDO

Rast prihoda od indirektnih poreza zabilježen je u januaru, martu, aprilu i maju, dok je u februaru zabilježen pad prihoda, zbog vremenskih nepogoda koje su zadesile BiH, saopšteno je iz UIO.

U maju je po osnovu indirektnih poreza na Jedinstveni račun uplaćeno 502 miliona KM, što je za 11 miliona više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Poreskim obveznicima je po osnovu povrata PDV-a u prvih pet mjeseci ove godine vraćeno 357 miliona KM, što je za dva odsto manje u odnosu na isti period prošle, kada je vraćeno 363 miliona KM.

Na osnovu Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i odluka Upravnog odbora o koeficijentima za raspodjelu prihoda entitetima, u prvih pet mjeseci korisnicima su raspoređeni prihodi od 1,915 milijardi KM, pri čemu je za finansiranje institucija BiH doznačeno 283 miliona KM, Federaciji BiH 1,22 milijarde KM, Republici Srpskoj 545 miliona i Brčko distriktu 57 miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE