• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Nikolić može da se popravi

Bakir Izetbegović kaže da je Tomislav Nikolić pogoršao odnose u regionu izjavama o Srebrenici i Vukovaru, ali da nije kasno da se popravi.

 Izetbegović: Nikolić može da se popravi Izvor: MONDO

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas u Mostaru da su odnosi u regionu otišli nekoliko koraka unazad poslije izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o Srebrenici i Vukovaru, ali je ukazao da nije kasno da se to popravi.

"Nikolić je pragmatičan političar, koji je pokazao da je spreman da se mijenja", rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare po završetku UNESKO samita šefova država jugoistočne Evrope.

"On je promijenio retoriku, a nadam se da će i stavove, te da će se to potvrditi u narednom periodu", rekao je Izetbegović, prenosi portal Klix.ba.

Izetbegović je nedavno turskoj agenciji Anadolija rekao da, ukoliko Nikolić nastavi da šalje pomirljive poruke i "počne da djeluje onako kako govori", da će ga Predsjedništvo BiH vjerovatno uskoro pozvati u posjetu Sarajevu.

On je tada izjavio i da će s Nikolićem, kao predsjednikom Srbije, "stvari nastaviti da se kreću u smjeru pomirenja u regionu, popravljanju međudržavnih odnosa i zajedničkog puta ka Evropskoj uniji".

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE