• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija demantovao tvrdnje SDA

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija odbacio je optužbe čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) da SDP najnovijim potezima i raskidanjem koalcije dvije snage generiše novu krizu u BiH.

 Lagumdžija demantovao tvrdnje SDA Izvor: MONDO

"Odgovorno tvrdim da smo pristali na njihov (SDA) ultimatum i pustili da država bude na privremenom Finansiranju, da bi sada ušli u krizu za koju SDP ne bi želio da odgovara, jer bi to bila kriza koja bi bila direktno rušenje države", rekao je Lagumdžija novinarima u Zenici, gdje je u toku sjednica Glavnog odbora SDP-a.

On kaže da ga je jedan novinar čak i pitao kada je sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem dogovorio treći entitet kao uslov.

"Čuo sam da nema za šta me nisu optužili u Sarajevu, Tuzli, Zenici...
Vidite dokle to ludilo ide. Zvao sam Čovića da ga pitam da nije negdje pričao kakvu glupost. On je odgovorio: 'Bože sačuvaj, da si to sa mnom dogovorio, gdje bi mi bio kraj'", kaže Lagumdžija.

On je rekao da je očigledno da se vodi specijalni rat.

"Ne postoji nikakav tajni dogovor. Sve što sam radio je javno", rekao je Lagumdžija i precizirao da su za provođenje odluke "Sejdić-Finci", a ne za tri izborne jedinice, prenijeli su federalni mediji.

Lagumdžija je rekao da je SDP upozoravao SDA da treba da se pridruže odgovornoj politici, kako bi se došlo do budžeta BiH.

"Rekli smo im da, ukoliko žele da zemlju vode u dalji haos odlukom o privremenom Finansiranju, to nećemo prihvatiti“, rekao je predsjednik SDP-a.

Lagumdžija je rekao da premijeri SDP-a na nivou FBiH i u kantonima imaju stalne opstrukcije u provođenju ekonomskih i socijalnih reFormi, te u implementaciji izbornih rezultata.

"Upozoravali smo Sulejmana Tihića i javno i na sastancima najužih rukovodstava dvije stranke, da mi zaista smatramo da SDA treba i može da se transFormiše iz pokreta u jednu umjerenu modernu stranku i da je to interesu čitave zemlje. Nažalost, budžet i posljednja događanja su pokazali da se u tome nije uspjelo“, rekao je Lagumdžija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE