• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani ne odustaju od parkića

Nekoliko stotina Banjalučana ponovo se okupilo kod "Medicinske elektronike". Okupljenima su se pridružili i pojedini opozicioni poslanici

 Građani ne odustaju od parkića Izvor: MONDO

Građani su mirnim protestom nastavili višednevno izražavanje nezadovoljstva zbog uništavanje ove zelene površine, na kojoj je počela gradnja velikog stambeno-poslovnog objekta.

Okupljeni građani danas nisu zaustavljali kamione koji su prevozili posječena drveća iz parka, kao što je bio slučaj prethodnih dana.

Predsjednik Centra za životnu sredinu Miodrag Dakić, koji je danas bio pozvan u policiju na informativni razgovor, ocijenio je da je taj poziv apsurdna činjenica na Svjetski dan zaštite životne sredine.

On je ponovio da razgovor nije bio neprijatan i da su u policiji bili kulturni, te da su od njega tražili informaciju ko je organizator protesta.

"Ja im tu informaciju nisam mogao dati, jer organizatori su svi oni koji dolaze na ove skupove", rekao je Dakić i dodao da je okupljanje organizovano preko društvene mreže "Fejsbuk".

Prema njegovim riječima, u policiji su mu rekli da će od danas početi da primjenjuju zakon o javnom okupljanju, te da bi bilo dobro da nadležni obavijeste građane o tom zakonu, odnosno koja su im prava, šta smiju da rade, a šta ne.

Na mjestu sadašnjeg parka kod Medicinske elektronike, prije nekoliko dana počela je gradnja stambeno-poslovnog kompleksa, čiji je investitor kompanija "Grand trejd".

Od tada, traju i protesti građana, koji od gradonačelnika Banjaluke i nadležnih službi traže obustavu svih građevinskih radova, kao i objavljivanje kompletne dokumentacije u vezi sa izgradnjom i revidiranje dođele zemljišta investitoru.

Predstavnici vlasti ističu da je u ovom slučaju sve urađeno u skladu sa zakonom.

(Srna/MONDO, foto: Istinito.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE